Skip to Content

This cache has been archived.

muuskanuikkunen: Siivotaan arkistoon ja purkin jäänteet pois luonnosta. Kiitos kävijöille.

More
<

Pteromys Volans

A cache by muuskanuikkunen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/05/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Pteromys Volans eli liito-orava suosii vanhahkoja kuusivaltaisia sekametsiä, joista löytyy lehtipuita kolo- ja ruokailupuiksi. Liito-orava on aktiivisimmillaan iltahämärissä, muutenkin se liikkuu pääosin öisin. Poikasten ollessa pieniä naaras ruokailee myös päivisin. Liito-orava ei vaivu talviuneen, mutta se voi pakkasella nukkua yhteen menoon pari vuorokautta. Erikoisin piirre on se, että liito-orava etenee metsässä liitäen puusta toiseen häntäänsä peräsimenä käyttäen. Etu- ja takaraajat sivuille ojennettuina liito-orava pystyy liitämään lähes sata metriä. Parhaiten liito-oravan löytää pesäpuun tyvellä tai pesäpöntön katolla olevien sinapin väristen, riisinjyvän kokoisten papanoiden perusteella. Pesäpuu on usein haapa, ja oravan tapaan pesiä on useita eri puissa. Suotuisalla pesimisalueella on useita haaparyhmiä pääpuuston ollessa kuusikko tai sekametsä. Liito-oravat saattavat elää lähelläkin ihmisasutusta esim. taajamien virkistysmetsissä, jos sopivaa elinympäristöä ja yhteyksiä muihin metsiin on tarjolla.

Kätkö löytyy Ruutanantien läheisyydessä sijaitsevan Saappaanpohjanojan lehtovarresta. Lehdossa kasvaa vanhoja kuusia, mäntyjä, koivuja, pihlajia ja haapoja. Tästäkin nimenomaisesta paikasta on hyvää vauhtia tulossa taajaman "virkistysmetsä". Liito-oravan elinympäristö on rauhoitettu, eli otukset saanevat liidellä alueella jatkossakin. Kätköä perustettaessa ympäristön rakentamista ei vielä oltu aloitettu. Asemakaavassa liito-oravalle, joka siis voi liitää jopa 100m, on varattu tämä kätköpaikalta löytyvä noin 70mx100m elinpiiri. Liito-oravan kulkureitit suuntautuvat täältä etelään ja länteen. Paras lähistön parkkipaikka löytyy Ruutanan koululta, liitteenä olevista koordinaateissa. Parkkipaikalta kätkölle on 800 metrin kävelymatka pääosin tietä pitkin. Saappaanpohjanojan eteläpuolella vastaan tulee yksi helppo piikkilanka-aidan ylitys. Raportoikaa mahdolliset liito-orava havainnot lokeissa. Tällä kätköllä voit rehellisesti paljastaa uteliaille jästeille olevasi menossa etsimään Pteromys Volansista eli Liito-oravaa .

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

120 Logged Visits

Found it 115     Didn't find it 2     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.