Skip to Content

This cache has been archived.

Geo-delima: We komen niet meer aan cachen en caches onderhouden toe, vandaar dat deze cache helaas offline gezet wordt.

More
<

Gemaal langs N33

A cache by Geo-delima Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/15/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Dit is onze eerste cache met een groter formaat. Na vele ritjes langs dit Gemaal toch maar een cache neer gelegd. Het is een leuk plekje, maar ligt dicht bij de weg. Dus pas op! Om bij de cache te komen kan je het beste afslag Meeden/Muntendam nemen en blijf niet stilstaan op de N33. ;)

Vanaf hier heb je een goed uitzicht op Nedmag. Nedmag is een Nederlandse onderneming die magnesiumzouten wint uit de ondergrond. Deze zouten vormen de basis voor het bereiden van magnesiumoxide. Shell ontdekte bij het boren naar aardgas in Oost-Groningen dat er zich op een diepte van ongeveer 2000 meter een laag met magnesiumchloride aanwezig was. In 1979 richtte Shell-Billiton en de NOM de onderneming Magin op die deze laag ging winnen.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.