Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Norik: [i][red]This cache has been archived by a Swedish reviewer.[/i][/red] <BR><BR>
Hej, <BR><BR>
För ett tag sedan frågade jag dig om dina planer för denna cache och det är nu tid för arkivering. Om du vill reparera/återställa den någon gång i framtiden är du välkommen att ta kontakt med oss, lämpligen via http://swedenreviewers.se/kontakt.aspx. Om din cache då följer gällande riktlinjer så avarkiverar jag eller någon av mina kollegor den gärna åt dig. <BR><BR>
Hälsningar, <BR>

More
<

Kyrkestaden

A cache by hmKron Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/28/2008
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Området anses ha varit en grav och kultplats från brons och järnåldern. Den tydligaste och märkligaste fornlämningen är en stor rektangulär yta omgiven av en vall av kullersten. Men den är svårtolkad, kanske var den en gravhägnad som användes i kultiska sammanhang.

Enligt folksägen skulle muren vara grunden till Habo Kyrka. Men vad som byggdes upp om dagen, revs ned om natten av ondskefulla krafter. Så man fick lov att spänna ett par tvillingstutar för en stock och där de stannade byggde man upp Habo Kyrka.

Fältarbete behövs, sista delen av kartans lösning finner ni på plats. Koordinaterna anger startpunkten. Gömman är inte placerad i någon fornlämning. Parkera lämpligast vid N57 52.463 E13 55.932

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.