Skip to Content

<

de Wielen

A cache by ML1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/07/2008
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

de Wielen (vh Stoomgemaal Aartswoud)

Nu team ML1 de 1.000 gepasseerd is wordt het tijd om zelf ook eens een cache te plaatsen. In eerste instantie was dit een micro. Aangezien de micro in de schoolvakanties nog wel eens verdween is er inmiddels een nano geplaatst (neem a.u.b. een pen mee).


Voor 1847 werd het boezemwater van de ringsloot de Langereis rechtstreeks afgevoerd naar de Zuiderzee via de sluizen van Geesterambacht.
De spuisluis die hiervoor in 1880 werd gebouwd voldeed echter niet aan de verwachtingen waarop besloten werd een scheprad en stoomgemaal te bouwen welke in 1894 gereed kwamen.

Door een wijziging in de waterstaatkundige huishouding werd er een nieuw gemaal gebouwd in Lutjewinkel en verviel in 1958 de functie van het stoomgemaal Aartswoud.

Na verwaarlozing en verval werd het gebouw in 1970 gesloopt. Het enige wat achterbleef zijn de vliegwielen.

Wilt u:
  • de nano na het loggen op dezelfde wijze terugplaatsen en
  • om overlast te voorkomen uw auto niet bij de direct omwonenden voor de deur plaatsen?Cache is geplaatst met medeweten van de gemeente Opmeer.


Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.