Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Onua: Hej

Denne cache har trængt til vedligeholdelse i halvandet år. Da du ikke har reageret på de logninger, der har været om det og tilsyneladende ikke er aktiv mere, bliver cachen hermed arkiveret.

Hvis du mener, at jeg af en eller anden grund har draget forhastede konklusioner, skal du kontakte mig på danskereviewere@gmail.com inden 4 uger med henblik på genoplivning af cachen.

Derefter vil cachen ikke kunne hentes frem fra arkivet igen.

OBS

  • Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.

Geohilsen

Toa Onua
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com
eller via min profil på www.geocaching.com

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
<

Afvanding af mosen

A cache by Klan Axehill Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/24/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Min morfar købte gården her i 1948. På det tidspunkt var der et stort moseområde mod syd. Mosen havde tidligere været brugt til tørveudgravning, men tørvene var af ringe kvalitet,så da krigen nu var slut skulle der ikke så meget overvejelse til for at finde noget andet at bruge mosen til.

Mosen var på det tidspunkt delt i en masse små jordlodder så det første morfar gik i gang med,var at få organiseret at der blev nogle regulære stykker jord ved at lodsejerne byttede lodder, så de blev så store at de kunne bruges til noget. Derefter begyndte et stort stykke arbejde med at få afvandet mosen. De lavede et projekt hvor hedeselskabet styrede og planlagde og hvor lodsejerne i fællesskab drænede mosen.

Det var en langvarig process der blev udført ved manuelt arbejde. Jeg har stadig en af de hakker de brugte til arbejdet.

Vandet fra mosen bliver nu samlet i et stort rør og bliver ført under jorden hele vejen til Hummelmose å. Min morbror fortæller stadig om da de lagde dette rør, for det var så stort at han kunne cykle oven på det når han skulle i skole. Cachen ligger hvor dette rør starter. (krydset på kortet). Vis venligst hensyn til afgøderne på markerne og benyt markskel som adgangsvej.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

91 Logged Visits

Found it 76     Didn't find it 2     Write note 3     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.