Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Geocaching.com Community Volunteer Reviewer

More
<

DCGeopoly 32: Dorpskerk Diepenveen

A cache by Deventer Cachers Gilde Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/23/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Van het 1e DCG BBQ event (eind augustus 2008) tot en met het 4e DCG BBQ event (begin september 2011) was het DCGeopoly een serie van 40 caches (waaronder 3 puzzels) en een bonus in de Gemeente Deventer.
Deze cache is begin september 2011 overgenomen door het team dat de cache gemaakt / onderhouden heeft en blijft als losse cache voortbestaan.


De oorsprong van het dorp Diepenveen ligt op het Kerkplein.
Op die plek – in het diepe veen – wordt begin 15e eeuw een vrouwenklooster gesticht door volgelingen van de Moderne Devotie uit Deventer.
Het klooster lag op een rivierduin in de uiterwaarden van de IJssel en had een verbinding met de IJsseldijk.
Na een bloeiend bestaan van circa 175 jaar wordt het klooster in 1578 door de Staatse troepen van graaf Rennenberg geplunderd en deels verwoest. Ook veel Franse huurlingen doen daaraan mee.
Alleen de kapelresten blijven staan.
In 1720 wordt de kerk gerestaureerd.Dorpskerk Diepenveen
De Historische Vereniging Diepenveen
Meer info over DiepenveenDoor omstandigheden is er (nog) geen nieuwe regular cache gekomen. Voorlopig ligt er een micro...

Er is veel in de logjes geschreven over het beeldje. De ene vrouw probeert niet de ander te duwen, maar te troosten. U bevindt zich op het terrein van een voormalig klooster, de basis van het ontstaan van het dorp Diepenveen. Het beeldje is door voormalig burgemeester Crommelin gemaakt en geschonken aan het dorp en haar inwoners. Het zijn twee kloosterzusters en de staande biedt de zittende een troostende hand

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.