Skip to content

This cache has been archived.

Kuntsi: Hiekkalahden kätkö tuhoutunut ja sen myötä bonuskätkön koordinaatit.

More
<

Vanha Kirkkosaari - Bonus

A cache by Kuntsi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/10/2008
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Vanha kirkkosaari - Bonus


Bonuskätkö Vanhassa kirkkosaaressa on vanhan hautausmaan lisäksi myös muuta nähtävää ja koettavaa retkeilijöille. Pohjoispuolella saarta, Hiekkalahden kupeesta, löytyy suojaisesta lahdenpoikamasta muutama nuotiopaikka ja puuvaja puuntyöstövälineineen. Ja paljon kalliota auringonottoa varten. Eteläpuolelta saarta löytyy Laavu, tulentekopaikka, puuliiteri ja puucee.

Vanhan Kirkkosaaren Bonuskätkö tutustuttaa vielä yhteen näkemisen arvoiseen paikkaan. Matka eri kätköjen kautta bonus-kätkölle saattaa johdattaa (reitinvalinnoista riippuen) mm. miltei umpeen kasvaneille poluille, matkalaisia virkistävälle lähteelle, hämyisään kuusimetsään, mystisille raunioille tai jyrkille kallioille. Tai ehkäpä matkalainen tietämättään osuu siihen saaren kolkkaan jossa aikanaan on pidetty hirsipuuta. Nimittäin ensimmäisen kerran pitäjässä tarvittiin kyseistä oikeuden hoitoon liittyvää välinettä 1790-luvulla ja jopa kahteen kertaan lyhyen ajan sisään. Käsky kävi maaherran virastosta, että hirsipuu olisi pystytettävä ja vieläpä kirkkosaareen. "Sellaisen etäisyyden päähän kirkosta, ettei se sinne näy niille ikävyydeksi, jotka käyvät jumalanpalveluksessa."

Kuolemantuomiot saivat kolimalainen talonpoika ja Mannilan rälssitilan omistaja, jalosukuinen luutnantti Erik Johan Jägerskiöld. Talonpoika tuomittiin veljessurmasta ja hänet haudattiin kaikessa hiljaisuudessa Vesisaareen. Surma kun oli sen verta vakava rikos, että sillä teolla ei kirkkomaahan ollut asiaa. Sen sijaan aatelisen luutnantin mestaaminen ei ollutkaan niin yksinkertaista ja juttu venyikin pitkäksi. Tuomio kuitenkin tuli ja oikeus määräsi hänet haudattavaksi kirkkomaahan. Ennenkuin pyöveli suoritti tehtävänsä papisto piti tuomitulle saarnan ja hänen piti lukea Jumalan pyhää sanaa, jotta saisi autuaan kuoleman. Vain puolitoista vuotta talonpojan mestaamisen jälkeen luutnantti Jägerskiöld hirtettiin kirkkosaaressa ja haudattiin hiljaisuudessa kirkkosaaren hautausmaahan tuntemattomaan paikkaan.

Jotta löytäisit bonuskätkön sinut tulee käydä poimimassa koordinaatit Vanha Kirkkosaari ja Hiekkalahti kätköiltä. Ja pientä vihjettäkin on kirjallisessa muodossa tarjolla.

Kulkeminen ja reittipisteitä

Saarelle päästyäsi tämän kätkön maastoluokitus:

Kätkökuvauksen lähteenä käytetty Vanhan Viitasaaren Historiaa, kirjoittanut Erkki Markkanen

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.