Skip to content

This cache has been archived.

Toa Norik: Hej

För ett tag informerade jag dig om att allt inte verkade stå rätt till med din cache och bad dig ta reda på hur det stod till och åtgärda eventuella problem. Då det inte syns några tecken på att du gjort det kommer jag nu att arkivera din cache.
I enlighet med riktlinjerna (länk) sker avarkivering vid brist på underhåll inte alls och i övriga fall sker det undantagsvis.

Hälsningar
Toa Norik, reviewer

More
<

Vinprovaren #3 Känner du doften?

A cache by FamiljenSjodin Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/20/2008
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

This cache is available in Swedish only. Please contact the owner if you want a translation to English.

Det viktigaste för en vinprovare är en bra näsa kombinerat med förmågan att kunna känna igen och beskriva de dofter man känner. Sinne och minne är lika viktiga och den här cachen testar din förmåga och fallenhet för en karriär inom vinbranschen samtidigt som den ger dig en trevlig promenad genom Törnskogen.

Vi startkoordinaten hänger en liten burk med två provflaskor, numrerade 1 och 24. Öppna försiktigt flaskorna en och en, dofta på innehållet och försök identifiera dofterna med hjälp av listan nedan. Ta sedan det tal som står framför de utvalda dofterna och sätt in i ekvationen:

N 59 27.(flaska 1) E 017 56.(flaska 24)

Se därefter till att STÄNGA FLASKORNA NOGA och lägga tillbaka dem i rätt påse. De här provflaskorna är ganska dyra och svåra att få tag på, så snälla se till att inte innehållet rinner ut. Man behöver inte ta ut någon vätska ur flaskorna för att känna doften, den ska vara stark nog även om man bara lyfter på korken. Se också till att hänga tillbaka burken så att den inte syns så väl. Mugglarna är många i de här skogarna.

Vid den framtagna koordinaten finns en likadan gömma med två nya provflaskor. Gör på samma sätt där och sätt in de framtagna siffrorna i:

N 59 27.(flaska 16) E 017 56.(flaska 23)

Vid den koordinaten hittar du själva gömman som är en vanlig burk med lite vinrelaterade prylar.


733 Svarta vinbär
768 Persika
802 Hallon
718 Jordgubbar
317 Ananas
271 Kanel
723 Citron
197 Lakrits
831 Smörkola
690 Blåbär
556 Päron
161 Apelsin
638 Peppar
215 Grönt äpple
702 Körsbär
481 Fläder
180 Vanilj
540 Banan
276 Timjan
227 Eucalyptus

Vid slutpunkten kan man ibland behöva se upp med mugglare, liksom vid startpunkten. De som bor i det gula huset vid startpunkten är det emellertid ingen fara med, för det är cachens ägare.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.