Skip to content

Top of Catalonia Traditional Geocache

Hidden : 09/03/2008
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Un "tupper" a 3.100 metres d'alçada! El cache és molt a prop del Pic Verdaguer (3.131 m), a la part final de la cresta que puja del coll del Sotllo. Aquest Pic reb el nom de l'insigne escriptor Jacint Verdaguer, que va ser el primer català a pujar a la Pica d'Estats, l'any 1883. La primera ascensió la varen fer Henry Russell y Jean Jacques Denjean el 1864.
Per accedir-hi es pot atacar directament la cresta (grimpada de II grau), o be pujar primer al coll entre La Pica d'Estats (3.141 m) i El Verdaguer per la cara nord (ruta normal), si be els metres finals de l'aproximació al cache, en que cal apartar-se del camí marcat, igualment presenten una certa dificultat. Una fita de pedres, que no es pot garantir que es mantingui indefinidament, n'assenyala la proximitat.
Tant si s'hi accedeix per de la Vall Ferrera, per la Vall de Cardós o per la vesant francesa, es tracte d'una excursió d'entre 10 i 12 hores, que hi ha qui divideix en dues jornades, acampant als estanys de Sotllo o al d'Estats, o be fent nit al refugi de la Vall Ferrera, al refugi francés de Pinet, etc.
No cal dir, que no es recomanable anar a buscar aquest cache si hi ha neu, o be si les condicions meteorològiques no son bones.

Additional Hints (No hints available.)