Skip to content

<

X: L’Stonehenge català (Ogassa, Ripollès)

A cache by draamg Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/11/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Quan estudiava al seminari, va quedar copsat per aquesta afirmació del metge Alfred Korzibsky: l'excés d'informació mal païda ens porta a pronosticar una espècie de mundial esquizofrènia col•lectiva. Això va influir decisivament en Lluís Maria Xirinacs (1932-2007), fins al punt de trastocar el seu model de coneixement de la realitat. És per això que el silenci, el recolliment i l'arrelament a la terra van formar una tríada sagrada en la seva vida. I és per això també que, seguint una pràctica ancestral dels ancians indis, l'agost de 2007 es va desplaçar fins al Pla de Can Pegot, a Ogassa, per acomiadar-se del món terrenal en soledat i silenci.
Per recordar la figura de l'exsenador, exsacerdot i activista barceloní, s’ha col•locat una escultura al lloc on es va trobar el seu cadàver, un monobloc de granit de 12 tones de pes i dos metres d'altura per dos d'ample.
L'escultura representa una X acompanyada d'una lletra xinesa símbol d'home bo i vida recta. La X està encarada cap a llevant amb la intenció que any rere any la primera llum del nou solstici l'il•lumini de ple. En la part del bloc que queda fixada al terra hi ha amagada una fórmula matemàtica. Si algú fos capaç de capgirar el monobloc i desxifrar la fórmula, l'agosarat desllorigador podria localitzar l'indret on hi ha enterrat el testament de Xirinacs, entaforat en una àmfora romana i a tres metres de profunditat. És la metàfora de Xirinacs. Anònim, en silenci, en comunió amb la terra: l'Stonehenge català

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.