Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Geocaching.com Community Volunteer Reviewer

More
<

Oog voor detail

A cache by Jorienepien (en Frankiee) Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/12/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze multicache heeft een lengte van ongeveer 5 km. en is goed te doen voor kinderen. Zorg dat je een recente print van de foto's meeneemt!!
Voor het ruilen van goodies (en het liefst wanneer mogelijk ook voor trackables) geldt: ruilen voor gelijke waarde of beter, of ruil niet.Het kleine dorpje Abbenes ligt in het minst verstedelijkte gedeelte van de gemeente Haarlemmermeer. Het telt ongeveer 1600 inwoners. Ondanks dat dit dorpje zo klein is, heeft het vele mooie plekjes waar deze multi je langs zal voeren.
Goed zoeken, zorg dat je oog hebt voor details!


CACHEBESCHRIJVING:


Parkeren voor deze cache kan evt. op: N52°14.051 E004°35.458. Dit is tevens het startpunt.
LET OP: De parkeerplaats kan op zondagochtend erg druk zijn tussen ongeveer 9 en 11 uur en op donderdagavond tussen ongeveer 20 en 22 uur. De route en de cache zijn altijd te doen, maar voorzichtigheid is geboden ivm nieuwsgierige dorpsbewoners!

Volg de waypoints in de volgorde zoals ze hieronder in de additional waypoints staan aangegeven. Als je op een waypoint aankomt, ga je op zoek naar welke foto je hier ziet. Schrijf het foto nummer op in de note-regel.

Dit is een compilatiefoto van alle foto's die je in deze multi moet zoeken.


Onderweg naar waypoint 1 zul je over een mooie brug komen met twee bogen. Deze staat symbool voor de poort naar vrede, vrijheid en licht in de duisternis. Dit omdat er bovenin de bol waar de bogen samenkomen, vele lichtpuntjes zitten die ’s avonds mooi oplichten. De weegschalen onderin symboliseren het wankele evenwicht tussen vrede, vrijheid en oorlog.

Loop nu naar waypoints 1 t/m 11. Eventueel kun je daarna even pauze houden op het pleintje voor waypoint 11. Vooral de kinderen kunnen zich hier even uitleven. Ook kun je nog een spelletje jeu de boules spelen (Wel zelf ballen meenemen!). Vervolgens loop je verder, en kom je langs de sva (sportvereniging Abbenes), waar de mensen kunnen voetballen en tennissen.

Loop nu waypoints 12 t/m 16. Wanneer je naar waypoint 16 loopt, kom je langs basisschool ‘de Tonne’. Op deze basisschool zitten ong. 70 leerlingen. Over de naam van deze basisschool is er een uitleg bekend, waar de naam vandaan zou komen. Toen Abbenes nog een eiland in de Haarlemmermeer was, werden er met boten specerijen en kruiden aangevoerd in tonnen en op die plek gelost. Later kwam er een boerderij te staan die ‘Tonnekamp’ werd genoemd. De school staat op het land wat bij deze boerderij hoorde. Ook is er een straat naar deze boerderij genoemd.

Nu moet je goed kijken met verziende oogjes voor het volgende waypoint (17)...
Wanneer je hier bent aangekomen en naar de overkant van het water kijkt, zie je een prachtige witte boerderij van De Gier (rechts van het benzinestation). Dit is oude boerderij ‘het Tonnekamp’, hoe het er nu tegenwoordig uit ziet.

Op weg naar het volgende waypoint (18) moet je echt even stil blijven staan bij Heije’s Vlaggelied. Deze boerderij draagt de naam van Jan Pieter Heije. Heije heeft geleefd van 1 mrt. 1809 tot 24 febr. 1876. Hij was een arts en dichter uit Amsterdam; trouwde in 1850 met Maria Margaretha van Voorst, dochter van ds. Jan Jacob v. Voorst die hier veel grond en gebouwen bezat. In 1860 kreeg Heije het beheer hierover en er ontstond een goede band met Abbenes. Tijdens zijn verblijf in Abbenes logeerde hij in Heije’s Vlaggelied. Hij zorgde o.a. voor de bouw van de kerk, school (met gratis onderwijs), huizen etc. Veel straten zijn naar hem of zijn familieleden of vrienden vernoemd en er is het grafmonument. Elk jaar wordt zijn geboortedag nog herdacht door de kinderen die liederen zingen op het graf, waarna ze worden getrakteerd op chocomel en een krentenbol. Waypoints 18 en 21 hebben ook met deze man te maken.

Na dit waypoint kun je via een klein wandelpaadje links achterin vanaf het kerkplein/de parkeerplaats verder lopen naar de wijk erachter. Zoek daar waypoint 19 en 20.
Let op: Voor het volgende waypoint (21) is het niet de bedoeling dat je dwars door de volkstuintjes loopt!! Kies van de twee hekjes, de voorste.

Zoek nu waypoint 22. Hierna kun je gaan rekenen voor het eindcoördinaat. SUCCES!

Eindcoördinaat cache = N:AB°CD.EFG E:HIJ°KL.MNO

Om het eindcoördinaat te berekenen, zul je met de fotonummers moeten rekenen. Het waypointnummer staat voor het cijfer dat op de foto staat die je aldaar hebt aangetroffen.

A = wp 15 – wp 6 =
B = wp 2 – wp 22 =
C = wp 12 – wp 4 =
D = wp 7 – wp 20 =
E = wp 19 – wp 10 – wp 9 =
F = wp 12 – wp 1 =
G = wp 6 – wp 16 =
H = wp 17 – wp 11 – wp 3 =
I = wp 8 – wp 18 – wp 9 =
J = wp 16 – wp 10 =
K = wp 5 – wp 13 =
L = wp 15 – wp 20 – wp 22 =
M = wp 14 – wp 12 =
N = wp 17 – wp 11 =
O = wp 7 – wp 21 =Additional Hints (Decrypt)

Re tnng inamrys rra yvpugwr oenaqra...

Pnpurcyrx urrsg rra TP znexrevat, mvwa nna urg jrex ibbe rra orgrer oruhvmvat.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.