Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

Vähä-Valvatti

A cache by Tom & Merja Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/14/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee Vähä-Valvatin järven tulentekopaikan läheisyydessä. Rantaan vievän polun molemmilla puolilla on kiviröykkiöitä, jotka ovat todennäköisesti pronssikaudelta.

Lähellä oleva Iso-Valvatti on entinen järvi, joka on kuivattu niittotarkoituksiin vuosina 1927 - 1930. Iso-Valvatin ruo'ikon rannalla on tulentekopaikka sekä luontotorni, josta voi häiritsemättä tarkkailla mm. haapanoita, mustakurkku-uikkuja ja lapasorsia. Vajaan kolmen kilometrin päässä Vähä-Valvatilta on Valvatin autiotupa, jonka pihapiiristä löytyy kaivo.

Vähä-Valvatti on Peuran polun 115 km:n mittaisen retkeilyreitistön varrella. Reitti kulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa Suomenselän karulla vedenjakajaseudulla.

Polun varrella kulkijalle avautuvat salomaat: suot, metsät ja järvet, jotka näihin päiviin saakka ovat säilyneet harvaanasuttuina syrjäkolkkina.

Mikäli lähestyt kätköä etelästä Peuran polkua pitkin, tulee kätkölle matkaa Salamajärveltä n. 10 km. Pohjoisesta, Valkeisten leirintäalueelta matkaa kätkölle on n. 24 km. Peuran polun runkoreitistö on merkitty hyvin maastoon oranssilla värillä. Paikoin hyvinkin kivinen maasto voi hidastaa etenemistä. Soiden ja kosteiden paikkojen yli on rakennettu pitkokset. Joet ja purot pääsee ylittämään siltoja pitkin - tosin muutaman puron sillat ovat päässeet sortumaan.

Laitathan kätkön huolellisesti takaisin piiloonsa!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

48 Logged Visits

Found it 42     Write note 5     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 12/31/2017 12:36:15 PM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (8:36 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page