Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Onua: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse og manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

OBS

  • Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.

Geohilsen

Toa Onua
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com
eller via min profil på www.geocaching.com

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
<

Katholm

A cache by ms krisp Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/23/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Beskrivelse
Katholm en lille ø på 5-6 ha. Arealet svinger noget fra år til år, da øens sandtanger hele tiden skifter størrelse og udseende. Øens omkreds udgør ca. 1½-2 km.
Indtil for få år siden indsamlede øens indehavere mågeæg, ligesom Zoologisk Museum hvert år havde folk på øen for at ringmærke de mange måger. Begge disse aktiviteter er nu indstillet, så de eneste forstyrrelse for fuglene er, når uvidende kajak- eller kanosejlere går i land eller når der, som vi desværre har oplevet et par gange, bliver holdt fest i bådelejet, og nogle af de berusede festdeltagere går eller svømmer ud til øen.


Fuglene
Katholm har i mange år været hjemsted for rigtig mange fugle, dels fordi den ligger rimeligt afsides og der derfor ikke er nogen færdsel på øen, dels fordi vegetationen er meget lav. Der er kun enkelte lave buske. Det har betydet, at den er optimal som yngleplads for gæs, svaner og især måger.
Gæssene er repræsenteret af omkring 10 par Grågæs.
Knopsvanerne yngler nærmest i kolonier på øen. Selvom øen ikke er ret stor, kan man nogle år tælle op til 25 par svaner, der nogle steder har reder med få meters afstand.
Af andre andefugle på Katholm, der kan ses svømme rundt om øen med ællinger i sensommeren, kan nævnes Gravand, Toppet skallesluger og Ederfugl.
Mågerne er et kapitel for sig.
Tidligere var der en meget stor Hættemåge-koloni på øen, men i dag er det yderst sjældent bare at se en Hættemåge ved Katholm. Nu er deres rolle overtaget af Sølvmåger og Stormmåger. Sølvmågen yngler med 5-600 par på øens sydlige del, medens de 5-700 par Stormmåger tager til takke med den østlige del og tangen, der går ind i Oldnor (det lille nor nordøst for Katholm, ikke at forveksle med Oldenor !). I de senere år har Svartbagen indfundet sig med flere par. For bare et par år siden lå arten konstant på 2-3 ynglepar, men nu ser det ud til, at den er blevet bedre til at konkurrere med Sølvmågen, for i år, 2003, har der nok været op mod 10 par, der alle yngler på Sølvmågernes del af øen.
Et eksotisk indslag i koret af måger på Katholm udgøres af Sorthovedet måge. Siden én fugl blev opdaget på øen i 1994 af undertegnede, har arten været årlig (også i 2003). Nogle år har der været enkelte obs. af to fugle og et enkelt år af tre, men kun et år blev der set noget, der lignede redebygningsadfærd. Så indtil videre må man nøjes med at nyde synet af Danmarks mest stabile Sorthovedet måge, der gennem årene med stor iver men uden held har forsøgt at kurtisere først Sølvmåger og siden Stormmåger.
kilde: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

114 Logged Visits

Found it 96     Didn't find it 6     Write note 2     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.