Skip to Content

This cache has been archived.

Kuntsi: Matka Siikalatvan maisemiin bonuskätkö ja siihen liittyvät kätköt poistuvat etsittävien kätköjen valikoimasta heinäkuun 2012 loppuun mennessä. Kätköilijä Kuntsi muuttaa pois Siikalatvan alueelta samaiseen ajankohtaan meneessä. Valitettavasti tämän tarkempaa aikataulua en osaa antaa, joten jos haluatte kätköjä vielä etsiä, olkaa nopeita. Kiitos jo etukäteen kaikille Siikalatvan alueen kätköilläni käynneille. Ehkäpä purkit siirtyvät uusiin maisemiin.. näemme mahdollisesti siellä!

Arkistoidaan tämä samointein kun on menettänyt maastosta olennaisen osain ratkaisuaan.

Kätköilijä Kuntsi

More
<

Maksiharjun mysteeri

A cache by Kuntsi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/06/2008
Difficulty:
4.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkön koordinaatit osoittavat Maksiharjun ulkoilualueen parkkipaikalle. Siitä on hyvä lähteä reippailemaan ja tutkimaan pienen hiekkaharjun maastoa. Kätkön ensimmäisen etapin löytämistä saattaa auttaa pieni katkelma hiihtäjälegenda Peksin elämästä. Ensimmäinen etappi kertoo sinulle varsinaisen kätkön koordinaatit.

MaksiharjuMaksiharjun mysteeri
.. ja Peksin kilometrit

Peksi oli ollut koko ikänsä kova hiihtäjä. Syksyn tullen alkoi ladulle kuumottamaan ja viimevuosina talven myöhäinen tulo oli usein Peksiä harmittanut. Ennenvanhaan sitä pääsi parhaimmillaan jo lokakuun tietämille ladulle, kun parina viime vuotena oli saanut kunnon hiihtolumia odotella pitkälle vuoden vaihteen jälkeen.

Peksin hiihtomaastot löytyvät Kestilän Maksiharjun maisemista. Siellä oli sopiva valikoima eri pituisia lenkkejä kilometrin pikataipaleesta viiden kilometrin lenkkiin. Osa laduista oli valaistuja, joten jos hiihtojalkaa alkoi vipattamaan iltamyöhäsellä, ei pimeys ollut esteenä. Talvisin Maksiharjun maastot toimivat siis latuverkostona ja kesäisin lenkkeilijöille pururatana. Ja olipa aikojen saatossa rinteen harjalle noussut upea hiihtomaja, joka on saanut toimia valmistumisensa jälkeen useammankin kerran eri kilpailujen keskuksena.

Eräänä jouluna Peksi oli saanut velipojalta joululahjaksi GPS-paikantimen. Ihme aparaatiksi Peksi sitä tituleerasi ja vehje meinasi jäädä kaapin perille pölyttymään. Mutta naapurin Reiskapa osasi valistaa, että laite näyttäisi paikan missä kulloinkin olet ja kuljetun matkan, keskinopeuden, maksiminopeuden ja käytetyn ajankin. Reiska taisi muistaa Peksin intohimoisen suhtautumisen erilaisiin tilastoihin. Olihan Peksi joskus vilauttanut hiihtovihkoaan mihin oli merkitty huolellisesti hiihdetyt matkat, säätilat, paljonko aikaa oli kulunut, mitä voiteita oli käytetty ynnä paljon muuta. Joten ei ihme että Peksiä alkoi laitteen ominaisuudet ja siitä saatava tieto kiinnostamaan. Ja kuinka ollakkaan, pienen opastuksen jälkeen Peksillä oli gps-laitteen perustoiminnot hanskassa.

Ja eräänä maaliskuisena lauantaiaamuna Peksi pakkasi reppuun eväsleipien ja termospullon lisäksi gps-laitteensa. Hiihto oli saanut aivan uudenlaista vipinää. Mitähän laite kertoisi hiihtolenkin jälkeen. Peksi laittoi sukset jalkaan, heitti repun selkään ja nollasi gepsistä trippimittarin. Sukset kohti latua ja viiden kilometrin lenkkiä. Hiihtosää oli mitä mainioin ja ei aikaakaan kun hiihtomaja alkoi pilkottamaan taas puiden lomasta. Ja maalissa. Peksi pysäytti gepsin mittarit. Mitä ihmettä! Aika näytti olevan sitä mitä ennenkin, vauhtia oli ollut alamäessä mukavasti, mutta tuo matka. 5,07 kilometriä! Olikohan jokin mennyt pieleen? Hetken mietittyään Peksi nollasi mittarin ja suihkasi toisen viiden kilometrin lenkin. Ja jälleen Hiihtomajan nurkalla gps näytti kuljetuksi matkaksi 5,07 kilometriä. Tämäpä oli mielenkiintoista. Peksi kaiveli repustaan hiihtovihkonsa ja merkitsi lukemat ylös. Vilkaisi pikaisesti viitoitusta ja lähti hiihtämään kohti 3 kilometrin lenkkiä.

Hiihtolenkki venyi tavallista pidemmäksi. Ja vihko täyttyi numeroista. Kolmen kilometrin lenkki oli ollut gps:n mukaan 2,92 kilometriä ja 2,5 kilometrin lenkki 2,32 kilometriä. Lenkit oli pitänyt vielä hiihtää muutamaan kertaan että tulos olisi varmasti ollut oikein. Saunan ja iltapalan jälkeen Peksi asettui työpöytänsä ääreen. Napsautti radion päälle ja kaivoi repustaan vihkon esiin. Kuinkahan paljon vähemmän sitä on tänä vuonna tullutkaan hiihdettyä gepsin mukaan? Hetken ynnäiltyään Peksi sai laskettua, että talven aikana hän oli hiihtänyt 38 kertaa viiden kilometrin lenkin, 55 kertaa kolmen kilometrin lenkin ja 57 kertaa kahden ja puolen kilometrin lenkin.

Kynä sauhuten Peksi teki laskelmiaan, mutta silmä alkoi painaa ja ruutuvihon viivat harottamaan mihin sun sattuu. Numerot tuntuivat taipuvan kirjaimiksi ja kirjaimet numeroiksi. Peksi napautti vihkon kiinni ja tuumi että voisipa laskeskella loppuun huomenissa hieman tuoreimmin silmin. Tai toisaalta. Numerohan se vain olisi. Pääasia olisi se hyvänolon tunne mikä hiihtolenkin jälkeen saunassa virtaisi pitkin kehoa. Olisiko niillä kilometreillä oikeastaan mitään merkitystä? Paitsi tietysti mielenkiinnon kannalta.

Näitä ajatuksia pyöritellen Peksi painui pehkuin ja nukahti samointein.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

20 Logged Visits

Found it 4     Didn't find it 8     Write note 1     Archive 1     Needs Archived 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.