Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

This cache has been archived.

Sus Antigoon: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan en/of het uitblijven van onderhoud.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
Sus Antigoon
Groundspeak Volunteer Geocache Reviewer

More
Multi-cache

Kwintelooijen 1

A cache by Team Grasspy Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/29/2009
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kwintelooijen 1Het dagrecreatieterrein Kwintelooijen ligt in de driehoek Rhenen - Veenendaal – Elst. Kwintelooijen ligt ingesloten tussen drie particuliere landgoederen: Prattenburg, de Dikkenberg en Remmerstein. Daaraan grenzend liggen de Stadsbossen van Rhenen en de Plantage Willem III, van Stichting Het Utrechts Landschap.
Het gehele gebied strekt zich uit van de noordoever van de Rijn tot de Gelderse Vallei. Karakteristiek in het gebied zijn de diepe erosiedalen, de prehistorische grafheuvels, wallen, beukenlanen en de overgangen tussen heuvelrug en valleien. Opvallend is het grote hoogteverschil van vijftig meter op Kwintelooijen; van zeer nat (ven en moeras) naar droog (heidevelden).
Via de uitgezette wandelroutes komt u op het hoogste punt van het terrein, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Gelderse Vallei. Deze voormalige zandafgraving is gedeeltelijk ingericht voor recreatie. Hier vindt de bezoeker o.a. een tent-/caravanweide, een speelweide, toiletgebouw, picknicktafels en parkeerplaatsen. Op mooie dagen is er een mobiele snackwagen aanwezig. In het voor de natuur bestemde gedeelte is beperkt recreatie mogelijk, gericht op natuur- en landschapsbeleving.

Uitzichtpunten


Door het hoogteverschil op het terrein van ruim 50 meter, heeft men een spectaculair uitzicht op de hellingen over de Gelderse Vallei. Er zijn diverse uitzichtpunten. U kunt op het hoogste punt van het terrein komen, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Gelderse Vallei.

Begrazingsproject


In het gebied zijn Schotse Hooglanders, die voorkomen dat de hellingen dichtgroeien. De runderen dragen bij aan het bevorderen van de leefomstandigheden van grote aantallen planten- en diersoorten.
Voorwaarde is wel dat ze hun kostje zelf opzoeken en niet worden bijgevoerd. De runderen zijn vriendelijke dieren en zijn gewend aan mensen. Het is voor jong en oud een leuke belevenis om deze dieren van dichtbij te zien. Het is ook mogelijk om boven aan de helling de dieren te bekijken. Hiertoe zijn twee uitzichtpunten met bankjes ingericht.
Het gebied met Schotse Hooglanders blijft toegankelijk voor wandelaars. U mag de dieren niet voeren.

Poelenproject


Het laag gelegen gedeelte van Kwintelooyen is bijzonder vanwege de aanwezigheid van natte vegetaties en een grote poel. De vennen herbergen een aantal zeldzame of bedreigde plant- en diersoorten. Het poelenproject houdt dit in stand.

Toegankelijkheid


Dit dagrecreatieterrein is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De omliggende bossen en landgoederen zijn eigendom van diverse grondeigenaren. Daarom zijn sommige delen niet opengesteld voor wandelaars, in verband met de privacy van bewoners of vanwege belangen van de natuur. Honden moeten worden aangelijnd. Bij regen kan vooral het laatste gedeelte drassig zijn. Het is dan aan te raden om laarzen of goede (loop) schoenen aan te trekken.


Met dank aan Recreatieschap Utrechtse Heuverug, Vallei- en Kromme Rijngebied


WP Omschrijving Aantekeningen
01 Loop van af de parkeerplaats naar de informatiezuil. De informatiezuil is te vinden aan het begin van de parkeerplaats. Op het bord is het punt A te vinden dat u nodig hebt voor het berekenen van het volgende coördinaat:

Wat is het maximale hoogteverschil op "Kwintelooijen"

WP2=N51 59.(A*10)+79 E005 33.(A*4)+26
A=
02 Op dit coördinaat vindt u een bordje. Welke letter staat er op het middelste bordje. Bepaal hier de letterwaarde van. Dit is punt B.
B=
03 Ga via N51 59.567 E5 33.198 naar WP3 N51 59.421 E005 33.216. Ga hier rechtsaf.
Navigeer van hieruit naar

WP4=N51 59.(B*20)+25 E005 33 (B*10)-19
04 Op het coördinaat berekend in stap 3 aangekomen treft u een object aan van ong. 50 cm hoog. Noteer het nummer op dit object als punt C.

WP5=N51 59.(C1+2)(C2+7)(C3-6) E005 32.(C4+7)(C3-6)(C2+7)
C=
05 Op dit punt staat een paaltje. Welke kleuren zijn er op dit paaltje aangebracht?
1. Geel/blauw (D=145)
2. Oranje/geel (D=275)
3. Rood/Blauw (D=75)

WP6=N51 59.(2*D)+43 E005 32.(4*D)+57
D=
06 Ga hier op zoek naar een groen bordje. Om punt E te vinden telt u al de letters A op alleen het groene bordje.

WP7=N51 59.(E*60)+56 E005 32.(E*70)-9
E=
07 Ga nu door het hekje en vanaf daar:
1. 210 meter - 85 graden
2. 210 meter - 29 graden
Hier kunt u even een kleine pauze inlassen. U hebt dan direct de mogelijkheid om het aantal bouten waarmee de zitting en rugleuning vast zit te tellen.

WP8=N51 59.(F*140)+19 E005 32.(F*200)+58
F=
08 Hier ziet u een oversteekplaats om op het eiland te komen. Hij is opgebouwd uit een aantal staanders. Tel al de staanders. (ook de hele kleine)
G=
09 U hebt nu al de punten voor het berekenen van het eindcoördinaat.

Cache = N51 59.(A/10) (B-9) (D-140) E005 32.(E+1) ((F+21)/5) (G-19)
Eindcoördinaat=

Additional Hints (Decrypt)

bat. 5 zrgre ina cnq.
ahy-mrf-ivre-ivre-npug-mrira-mrf-ivws-qevr-ivws

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

441 Logged Visits

Found it 406     Didn't find it 2     Write note 25     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 186 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 4/18/2018 11:04:40 AM Pacific Daylight Time (6:04 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page