Skip to Content

<

Kettulanvuoren kenttälinnoitus (WCR 09)

A cache by Trulli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/18/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

WELLAMO CACHE RAID 2009. 18.4.2009 reilu parikymmentä Päijät-Hämäläistä kätköilijää yhdistivät voimansa ja julkaisivat kertaheitolla läjän kätköjä kanssakätköilijöitä ihastuttamaan ja vihastuttamaan.

Valtaosa Suomen kenttälinnoituksista on rakennettu venäläisten sotajoukkojen toimesta suojaamaan Pietaria. Ensimmäisen maailmansodan aikaan rakennetun Kettulavuoren kenttälinnoituksen asemat on louhittu kallioon ja niiden päätorjuntasuuntana on länsi. Kenttälinnoitutuksen kaivantojen yhteispituuden on oletettu olevan yli 2 km ja sen taistelu - ja yhdyshaudat ovat syvyydeltään noin 1-2,5 m ja kulkevat paikoin jopa kolmessa kerroksessa. Leveyttä haudoilla on noin 1 m. Linnoituksen varustukset ovat hyvin säilyneitä ja haudoista löytyy useita tulipesäkkeitä, sekä muutama korsun paikka. Louhittujen hautojen seinämät on monin paikoin rakennettu siististi ladotuista kivenlohkareista. Kettulavuoren kenttälinnoitus on suojeltu muinaismuistolain nojalla. Kettulavuoren linnoituksen pohjoisosa on opastettu. Opastetun kierroksen pituus on noin 470 metriä.

Kettulavuoren kenttälinnoitus kunnostettiin vuonna 2003. Kunnostustyöstä vastasivat Kaakkois-Suomen ympäristökeskus, Kaakois- Suomen TE-keskus, Jaalan reserviupseerit ja Jaalan reservialiupseerit.

Kätkö ei ole linnoituksessa, vaan sen välittömässä läheisyydessä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

436 Logged Visits

Found it 424     Didn't find it 3     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.