Skip to Content

This cache has been archived.

Nijen: Na 5 jaar en 354 keer gevonden te zijn is het mooi geweest, bedankt voor alle mooie logjes, foto's en mailtjes!

Nijen

More
<

Harry Potter 4

A cache by Nijen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/19/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Harry Potter 4

Lees de aanvulling onder aan de cachepagina goed, dit voorkomt dat je 25 km. moet omrijden. Deze puzzel gaat over de grote school voor jonge tovenaars oftewel: Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Maar eerst een korte uitleg en geschiedenis

Het kasteel bestaat uit zeven verdiepingen, en heeft verschillende torens (waaronder de uilenvleugel en de Astronomietoren). Het kasteel staat in Schotland, maar is met zoveel toverkracht omgeven dat geen enkele dreuzel (niet-tovenaar) het kan vinden. Er is onder meer een bibliotheek, er zijn wat klaslokalen, een grote binnenplaats, een tuin en een grote eetzaal (de Grote Zaal) met een hoog plafond, waarin vijf lange houten tafels staan. Op het terrein bevinden zich verder het Verboden Bos, een zwerkbalveld, een groot meer en drie kassen. De schoolkinderen zijn verdeeld in vier afdelingen, die elk hun eigen slaap- en woonvertrek hebben in het kasteel. De afdelingen zijn Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich. Elke afdeling heeft zijn eigen karakter, en er is veel competitie tussen de vier.



Zweinstein is meer dan duizend jaar geleden gesticht door de grootste tovenaars van die tijd: Goderic Griffoendor, Helga Huffelpuf, Rowena Ravenklauw en Zalazar Zwadderich. In verband met de heksenjachten in die tijd zorgden de vier stichters ervoor dat het kasteel onzichtbaar was voor Dreuzels. Na enkele jaren ontstond er onenigheid tussen Zwadderich en de andere drie stichters. Zwadderich was namelijk van mening dat alleen leerlingen uit zuiver magische families mochten worden toegelaten. Zwadderich verliet de school en bouwde een geheime kamer.



De vier stichters van Zweinstein vonden ieder bepaalde karaktereigenschappen erg belangrijk. Ze verdeelden de leerlingen in vier groepen en gaven ieder aan één van die groepen les.

*Griffoendor koos zeer moedige leerlingen uit.
*Ravenklauw koos zeer intelligente leerlingen uit.
*Zwadderich koos zeer ambitieuze of sluwe leerlingen van enkel zuiver bloed uit.
*Huffelpuf koos de meest vlijtige leerlingen uit en gaf bovendien les aan leerlingen die niet door de andere drie stichters werden uitgekozen.



De scheiding in vier afdelingen bestaat tot op de dag van vandaag. De vier stichters hebben een hoed op magische wijze intelligentie geschonken, zodat deze hoed alle nieuwe leerlingen (in plaats van de stichters) kan sorteren. De hoed wordt dan ook de Sorteerhoed genoemd. Opmerkelijk is overigens, dat de hoed zelf liever een vereniging van de afdelingen zou zien. Hij is bang dat de vierdeling Zweinstein niet ten goede komt, zeker niet als er ook nog eens vijanden (zoals Heer Voldemort) búíten Zweinstein zijn. De verschillende afdelingen hebben elk een eigen leerlingenkamer en slaapzaal. Verder kent Zweinstein een puntensysteem: triomfen leveren afdelingspunten op; overtredingen zorgen voor puntenaftrek. De afdeling met de meeste punten wint aan het einde van elk schooljaar de afdelingsbeker.


De Puzzel gaat over de ''Magisters'' van de Magische Toverschool oftewel ''De Leraren''

Vraag A: Welke docent geeft het vak ''Gedaanteverwisseling''? .................Crucio.................
1. Dorothea Omber = 2
2. Minerva Anderling = 8
3. Wilhelmina Varicosus = 5

Vraag B: Welke docent geeft het vak ''Waarzeggerij''?
1. Sybilla Zwamdrift = 8
2. Vicky Volkers = 1
3. Bella Zabini = 6

Vraag C: Wie gaf tot en met boek 5 ''Toverdranken''?
1. Hildebrand Slakhoorn = 1
2. Theodoor Noot = 4
3. Severus Sneep = 0

Vraag D: Wie gaf in het 3e deel ''Verweer tegen de Zwarte Kunsten''?
1. Remus Lupos = 2
2. Amycus Kragge = 3
3. Anton Goldstein = 7

Vraag E: Wie geeft ''Bezweringen''?
1. Demelza Rovers = 4
2. Filius Banning = 0
3. Natalie Munter = 2

Vraag F: Wie geeft ''Kruidenkunde''?
1. Pomela Stronk = 4
2. Marcel Lubbermans = 9
3. Gladianus Smalhart = 6




De Cache is verstopt op:
N 53° 01.ABC
E 005° 50.DEF


4283-92dc-780344782dbd.jpg" />

Let op! aan de buitenkant van het kokertje staat een nummer vermeld.

Onthoud dit nummer goed, hiermee kunt u Harry Potter Bonus oplossen!

Als je er echt niet uit komt kun je mij een mailtje sturen op:
Maanling_@hotmail.com of bel me 0639562123





Let op!! Let op!!
OP UW GPS OF TOMTOM KAN HET LIJKEN DAT JE HELEMAAL OM MOET RIJDEN. DOE DIT NIET! DE CACHE IS ALLEEN TE BEREIKEN VIA AKKRUM. DUS NIET VIA VEGELINGSOORD OF TERHERNE GAAN RIJDEN, U HEEFT DAN DE PECH OM MINIMAAL 25 KM OM TE MOETEN RIJDEN, HOEWEL ER 'S ZOMERS EEN FIETSPONTje VAART (1 april tot en met 15 oktober). DE CACHE LIGT AAN DE OOSTELIJKE KANT VAN WATER, a/h EIND v/e DOODLOPENDE WEG!



Special Offer
Op deze locatie ziet u aan de overzijde bij de pont halte de Theeschenkerij de "Nye Skou" indien u trek heeft in een lekker kopje koffie of thee dan kunt u met de fietspont voor de prijs van een enkele overtocht à € 1,00 per persoon een retourtje krijgen, en bij het nuttigen van een consumptie vergezeld van een gebakje krijgt u de tweede consumptie gratis.(vraag naar de voorwaarden) De pont vaart dagelijks van 1 april tot en met 15 oktober vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur.
Klik voor meer informatie op de link hieronder.
Theeschenkerij en Fietspont "Nye Skou"

Additional Hints (Decrypt)

Baqre ovw cnny/zrgnyra urx.
Qr nnajvwmvatra tbrq tryrmra??!!
Qvg ibbexbzg qng wr 25 xz. zbrg bzevwqra

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)



Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.