Skip to Content

This cache has been archived.

Sus Antigoon: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan en/of het uitblijven van onderhoud.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
Sus Antigoon
Groundspeak Volunteer Geocache Reviewer

More
<

Manke Meine en Kromme Knilles

A cache by Nijen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/17/2008
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De Cache ligt verstopt bij het kunstwerk Manke Meine en Kromme Knilles.

Het kunstwerk is een geschenk van de jachthavenstichting Tusken de Marren en is op 2 mei 1997 geplaatst. Het beeld verwijst naar de legende over het ontstaan van Akkrum. De twee reuzen Manke Meine en Kromme Knilles zouden omstreeks 1400 een sloot hebben gegraven, die de verschillende nederzettingen met elkaar moest verbinden. Tijdens de werkzaamheden ontdekte Knilles een enorme bocht in de vaart, ter hoogte van het huidige Akkrum, en riep tegen Meine: "Ach Krom!"De boeren in de nederzetting hoorden dit en vonden dit een mooie naam voor hun dorp.

Het lijkt misschien dat de cache op privé terrein ligt, dit is niet zo, u moet wel even over een paadje langs een privé tuin wandelen om bij het kunstwerk en de cache te komen, dit is toegestaan mits u op het pad blijft.
De cache bestaat uit een filmroldoosje . Er zit alleen een logrol in met naam en datum. Zelf voor schrijfgerei zorgen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

514 Logged Visits

Found it 483     Didn't find it 2     Write note 7     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 9     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 53 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.