Skip to Content

This cache has been archived.

ruotsla: laitetaan tämä "mopopoikien" suosikki nyt sitten arkistoon

More
<

Mellonmäki kutsuu!

A cache by ruotsla Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/18/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö - Cache

Varsin vaivaton "vähän pientä suurempi perhekätkö" Mellonmäen pulkkarinteen tuntumassa. Kätköön mahtuvat TB ja GC, joillainen odottaa ensimmäistä lokkaajaa!

Quite an easy "family cache" near Mellonmäki hill.


Mellonmäki

Mellonmäen korkeus merenpinnan tasosta on noin 108 metriä. Ero ympäröiviin peltoalueisiin on noin 50 metriä, Vuoksen pintaan nähden lähes 60 metriä. Mellonmäki ei ole kuitenkaan enää ihan aito. Alkuperäiseen perin komeaan harjukumpareeseen on läjitetty keinotekoista korotusta laskettelurinteen ja mäen rakentamisen yhteydessä.

Maisemallisesti Mellonmäki tarjoaa yhden Imatran parhaimmista näköaloista. Vuokselle ja Vuoksen yli Venäjän puolelle Svetogorskiin (ent. Enso) saakka. Etelään katsottaessa mäeltä saattaa erottaa Joutsenon TV-linkkitornin, jonne on matkaa noin 15 kilometriä.

Lintujen kevät- ja syysmuuton seurantaan Mellonmäki soveltuu erinomaisesti. Mäki sijaitsee maantieteellisesti Saimaan ja Laatokan välisellä arktisten lintujen muuttoreitillä, joten monina vuosina mäeltä voi kiikarin tai kaukoputken avulla onnistua havainnoimaan suuria ohimuuttavia lintuparvia. Muuton kohokohta on ns. arktika, pohjoisen tundran lintulajien keväisin ja syksyisin tapahtuva massiivinen muuttoryntäys yli Suomen. Kevätmuuton huippu sattuu toukokuun loppupuolelle, useimmiten 20. päivän tienoille. Syysmuuton ajankohta vaihtelee enemmän, yleensä se kuitenkin sattuu syys-lokakuun vaihteeseen.


1970 -luvulta alkaen Mellonmäki oli aktiivinen ja suosittu laskettelupaikka, jossa Kukkulan Kunkut harjoittelivat tuntuvasti itseään pidemmillä suksilla, joiden kantit olivat vielä pienillä ruuveilla kiinni suksen pohjassa. Antinivelkepit löivät polviin ja reisiin mutta sitä vain mentiin polvet tiukasti yhteen painettuina rata toisensa jälkeen. Jos rahaa ei saatu hissilippuun niin sitä trampattiin ylös ja laskettiin alas mahdollisimman tehokkasti, jokainen metri hyödyntäen. Pujoteltiin kilpaa, laskettiin kumpareita ja nopeuslaskukisojakin Mellonmäessä järjestettiin. Huippunopeudet nousivat toiselle sadalle :)
Vastarinteen kahvila oli suosittu lämmittelypaikka ja siinä toimi myös murtomaahiihtäjien etappikahvila. Nyt jäljellä on vain mukavat muistot ja kelvollinen keho - kiitos niistä!

Tänään kahvila on kiinni ja uusiokäytössä, mutta vastarinteessä on katos ja nuotiopaikka esim. makkaran käristykselle. Murtomaalatuverkostolle pääsee Mellonmäeltä mukavasti.

In English

From 70's until millenium Mellonmäki was a very popular winter sport centrum.
During winter time you may still meet there some ski jumpers, cross country skiers, motor sledges and families with kids and slides. Downhill skiers have moved to bigger hills and the ski lift doesn't run anymore.
From the hill top, you'll have a glorious view to Russian side. There's also a sheltter where you can have a log fire and enjoy e.g. a thermos picnic.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

293 Logged Visits

Found it 279     Didn't find it 1     Write note 1     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.