Skip to Content

<

Mäntsälän Mustametsä

A cache by konta1, adopted by Helovirta Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/07/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Drive In luonnontilaiseen, valtion metsään

Alueen kuvaus:

Mustametsä sijaitsee Mäntsälän länsiosassa Hyvinkäälle vievän valtatien varrella. Metsä on eteläsuomalaisittain erityisen edustavaa vanhaa luonnontilaista kuusivaltaista luonnonmetsää. Valtaosa puustosta on saavuttanut kliimaksivaiheen ja kuollutta puuainesta on runsaasti niin pystyssä kuin maapuustonakin. Kuusikon joukossa on myös vanhoja jyhkeitä haapoja ja koivuja.

Alue on eteläsuomalaisittain poikkeuksellisen luonnontilainen kuusimetsä. Alueella on pienuudestaan huolimatta edustava vanhojen metsien lintulajisto, mm. lintudirektiivin liitteen I lajeista viirupöllö. Mustametsän alueella on aivan poikkeuksellisen rikas lahopuusta riippuvainen hyönteislajisto (esim. punahärön toinen tunnettu esiintymä maassamme). Alueella on myös runsaasti uhanalaisia kääpiä. Paikka "löydettiin" 1983, ja silloinen maanomistaja hakkasi haavat 1985 (liekö kyseessä ollut "aavistushakkuu") Valtio lunasti metsän 1987, jolloin haapapöllitkin palautettiin takaisin metsään.

Metsässä saattaa olla tutkijoiden välineistöä ja merkkauksia: älä koske niihin. Liiku muutenkin luonnontilaisuutta kunnioittaen; metsäautotien puomilta menee pieni polku lähelle kätköä. Kätköä etsiessä ei tarvitse penkoa tai myllätä mitään. Laita rasia tukevasti paikalleen, ettei se jää näkyviin. Runsaan lumen aikana löytäminen saattaa hankaloitua.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.