Skip to Content

This cache has been archived.

Hanges: Arkistoon. Kiitos kaikille purkilla käyneille!

More
<

Rissala

A cache by Hanges Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/25/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä helppo multikätkö tutustuttaa kätköilijät Rissalan lentoasemaan ja Järviterminaaliin.


Lentokentän paikoitusalueet ovat maksullisia, lukuunottamatta aivan lentoaseman edessä olevaa 15 minuutin kiekkoparkkia. Suositeltavaa olisikin viedä auto esim. Järviterminaalin pihaan suurin piirtein pisteeseen N 63° 00.588 E 027° 46.998 ja mennä sieltä kävellen tutkimaan mitä alkupisteeltä löytyy.

Kuopion lentoasema (IATA: KUO, ICAO: EFKU) sijaitsee Rissalassa Siilinjärvellä vajaan 20 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Aseman rakentaminen alkoi vuonna 1939 ja lentotoiminta 1940. Lentokenttä on palvellut toisen maailmansodan aikana saksalaisten tukikohtana vuosina 1942-1943. Jatkosodan aikaan kiitorata oli tehty puusta. Kentän pääkiitotie 15/33 on 2 800 metriä pitkä ja 60 metriä leveä. Vanha sivukiitotie lienee jo poistettu käytöstä. Matkustajia aseman kautta kulkee hieman yli 300 000 vuodessa.
Rissalan kenttä toimii hätälaskupaikkana sen yli kulkevan Kaukoidän lentoreitin lennoille, koska se on harvoja sisämaan kenttiä, joka kestää tarvittaessa jopa Boeing 747:n painon ja koska Kuopion yliopistollinen sairaala on maailman huipputasoa akuuttipotilaiden hoitokyvyssä. Vuonna 2006 Japaniin matkalla ollut lento laskeutui matkustajan sydänkohtauksen vuoksi.
Rissalassa toimii myös Karjalan lennosto ja Savon ammatti- ja aikuisopiston koulutusyksikkö, josta valmistuu lentokoneasentajia.

Keväällä 2008 kentän läheisyyteen valmistui Järviterminaali - matkailupalvelurakennus, joka toimii elämysmatkojen lähtö- ja päättymispisteenä. Kesäisin terminaalissa on kahvila ja vierasvenesatama.

Kätkön koordinaattien osoittamassa pisteessä on yksi kolmesta jäljellä olevasta ilmavoimien käyttämästä MIG 21 F-13 hävittäjäkoneista.

Sieltä voitkin aloittaa koordinaattien selvittämisen.

N 63° AB.CDE
E 027° FG.HIJ

MIG:ssä olevien hakaristien määrä = A
MIG:n tunnuksen jälkimmäinen numero on B
Lennonjohtotornien lukumäärä = C
MIG:n rengaspaine on jotain + 0,5. Tämä jotain = D
Monentena tukijana Kuopion kaupunki on mainittuna MIGin telineessä olevassa plakaatissa? Se on E
F:n saat kun lasket kuinka monta ä-kirjainta ko. plakaatissa on
Sitten lasketaan vielä asemarakennuksen edessä olevan bussien ja taksien odotuskatoksen pilareiden määrä ja jaetaan se kolmella. Siitä saadaan selville G

Tämän jälkeen siirrytään Järviterminaalin kimppuun. Sen takaseinällä olevien punaruskeiden vinotukien määrästä kun vähentää 4, niin saa arvon kirjaimelle H
Etuseinän isompien vinotukien määrä taas kerrotaan kahdella, josta selviää I ja J

Nyt kun kaikki on selvitetty ja toivottavasti paikkoihinkin hieman keretty tutustua - Järviterminaali tosin taitaa olla aika rajoitetusti auki talvisin - niin numerot vaan kirjainten tilalle ja purkkia etsimään.

Kätkön voi talvisin löytää toisinaan. Oikeasta suunnasta satanut tuiskulumi voi peitää kätkön piilopaikan.

Ajoneuvon voi kätkön etsimisen ajaksi paikoittaa n. 200m ennen kätköä oikealle. Älä siis pysäköi ajoradalle. Kätköä ei voi saavuttaa ajoradalta käsin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

75 Logged Visits

Found it 66     Didn't find it 1     Write note 5     Archive 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.