Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 1 måned siden, for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret, eller åbnet cachen, arkiverer jeg nu cachen.

Selvom cachen bliver arkiveret er det ikke noget problem at åbne den igen på et senere tidspunkt, hvis den stadig overholder Groundspeaks retningslinier. Du skal bare skrive til mig.

Med Venlig Hilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland.
Kontaktinformation: Via min profil på geocaching.com.
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af mailens overskrift eller som som det første i beskeden, gerne med et link.

More
<

1000 places

A cache by Team Terminator Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/17/2009
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Christiansgave, den fire hektar store grønne oase midt i Vendsyssels hovedstad, som bør ses, når man er på de kanter, finder man den nær Vendsyssel Teater, let kendelig på store, gamle træer, der medvirker til betegnelsen Danmarks smukkeste bypark.

I 1821 anlagde staten en planteskole i Hjørring på fattigjorden syd for byen og træerne er fra den tid, da de ældste er omkring 200 år. I parkens østlige side findes en lindeallé.

1843 forærede kong Christian VIII arealet til byen, der som tak gav stedet navnet Christiansgave - i folkemunde blev stedet dog i mange år kaldt "Plantagen".

Området blev efterhånden til et smukt parkanlæg beplantet med blomster, træer og buske, ikke mindst takket være Jørgen H. Nielsen, som fra 1860erne var plantageinspektør på byrådets vegne. I årenes løb blev der også opstillet mindesmærker og et springvand i parken. Grundlovsdag 1866 blev der, på initiativ af Christian H. Nielsen, opstillet en buste af Frederik VII, grundlovens giver. 1883 blev der rejst en buste af Christian H. Nielsen selv, og i 1920 blev der opstillet en billedstøtte af redaktør Vilhelm Carlsen.

I mange år blev der holdt grundlovsfester i Christiansgave. Overskuddet fra disse fester blev opsparet i Grundlovsfesternes Fond, og i 1904 havde man opsparet penge nok, 1000 kr, til anskaffelse af et springvand, der blev op-stillet i parken. I dag (2003) står busterne af Frederik VII og Vilhelm Carl-sen stadig på deres plads i Christiansgave, mens busten af Jørgen H. Nielsen er blevet opstillet et helt andet sted i byen, og springvandet helt er fjernet.

På langs og tværs fører vandre- og cykelstier gennem Christiansgave. Og i kraft heraf er den derfor et led i forbindelsen mellem bymidten og den vestlige og sydvestlige del af byen. Mange beboere i byen cykler eller spadserer derfor dagligt gennem parken til og fra arbejde, skole eller shopping, og herudover tjener den rekreative formål for både fastboende og turister.

Når solen skinner fra en skyfri himmel, så lokkes soldyrkere til. Og det samme gælder for folk, som slår sig ned ved borde og bænke med medbragt mad. Desuden lokkes børnefamilier til, da her findes en legeplads.

Blandt faste brugere er naturligvis også motionister og hundeluftere. Og i den nordlige ende af parken, hvor dens areal er øget med sportspladsen fra en nedlagt skole, udfolder unge sig på en asfalteret skateboard- og rulleskøjtebane. På en bane ved siden af er det overvejende unge, der er blevet lidt ældre, som morer sig med at spille petanque og boccia, men byens parkafdeling mener, at kuglespilbanen såvel som skateboardbanen beror på »selvtægt«. Og står det til autoriteterne, så skal banerne vige til fordel for en blomsterhave.

I Christiansgave anlægges fire af slagsen.

Hjørring er stolt af Christiansgave, fordi den både er en royal gave og en smuk park, der værdsættes af såvel byens beboere som turister. I det hele taget vægtes, at der i byen findes grønne oaser, og det bekræftes også af kommunens budget, i hvilket fire millioner kroner i 2003 er øremærket til drift og vedligeholdelse af legepladser og parker, heriblandt Christiansgave, som parkafdelingen ikke er det mindste i tvivl om, er et aktiv for Vendsyssels hovedstad. Derfor er den altid ren og veltrimmet, klar til at blive brugt og skuet af såvel fastboende som turister.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • bildeAllé i Christiansgave

65 Logged Visits

Found it 46     Didn't find it 5     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.