Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Multi-cache

De Streepjeskat

A cache by Nekozoeki Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/1/2009
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een speurtocht, in de meest letterlijke zin van het woord, van 6 kilometer over afwisselend terrein tussen Bussum en Huizen. Om het mysterie op te lossen moet je logisch kunnen denken en de opgaven aandachtig lezen. Blijf zoveel mogelijk op de paden: pas de laatste 5 meter hoef je van het pad af. OV informatie: Op station Naarden-Bussum de Regioliner 110 richting Hilversum nemen. Uitstappen halte Langerhuizenweg. Van daaruit is het 5 minuten lopen.Complete English cache description below the Dutch description.

Deze mysterie-misdaad cache is geplaatst door Villadora in 2009 en geadopteerd door Nekozoeki in 2012.

Goed, nu aan de slag! Jij bent inspecteur Izaak Quintus (I.Q. voor vrienden) in deze zaak en staat garant voor de goede afloop.
Gelukkig heb je hulp van inspecteur Wattje van het hoofdbureau. Hij doet zijn werk vanachter zijn bureau, terwijl jij het veldwerk mag doen.

Hieronder volgt het spannende verhaal, met kat.

Verbaasd kijkt Jeannette naar de achterdeur, waardoor haar verloofde net, zonder iets te zeggen, het huis verlaten heeft. Wat een weekend; gisteren is er ingebroken en vandaag gedraagt haar verloofde zich vreemd. Boos denkt ze terug aan de inbraak waarbij haar juwelen uit haar slaapkamer zijn verdwenen. Erfstukken van haar oma! En dan begint het ook nog te regenen....

Ze wil zichzelf net een glas wijn inschenken als ze gekras hoort bij de achterdeur. Ze opent voorzichtig de deur op een kier en het volgende moment voelt ze nattigheid aan haar kuiten. 'Mrrwoaaw.. ! ' klink het opgewekt. Een cyperse kat heeft zich toegang verschaft tot haar huis. Na van de schrik bekomen te zijn bekijkt Jeannette het kokertje dat de kat om zijn hals heeft hangen. Er staat geen adres op het briefje, maar alleen een onbegrijpelijke formule...

Intussen schenkt de dief van de juwelen zichzelf ook een glas in: water. Om een aspirientje weg te spoelen. Hij had gedacht een mooie slag te slaan, maar toen hij gisterenavond zijn voordeur opende nadat er aangebeld was, ontving hij een vuistslag en moest hij onder bedreiging van een wapen het juwelenkistje weer afstaan.

Ook de verloofde van Jeanette heeft twee drukke dagen achter de rug. Het was puur toeval dat hij gisterenochtend de dief betrapte toen deze Jeannette's huis verliet. Hij besloot de man te volgen naar zijn huis. Nu hij eenmaal wist waar deze woonde, kon hij voorbereidingen treffen om de dief op zijn beurt te beroven. De buit teruggeven aan Jeannette ? Hij heeft het even overwogen, maar kreeg toen een betere inval: hij zou de buit te verstoppen tot de verzekering het geld uit zou keren. Jeannette kreeg dan haar geld en als de kust veilig was zou hij de juwelen aan een heler verkopen. Samen met enkele vrienden uit zijn ietwat duistere verleden stelen ze de kist van de dief, begraven deze in het bos en wissen hun sporen uit.

Om te onthouden waar hij de buit heeft verstopt, bedenkt de verloofde van Jeanette een waterdicht plan: In gedachten gaat hij na wie hem allemaal geholpen heeft en wat hun specifieke kenmerken zijn. Hij versleutelt dit in een formule en schrijft dit op een piepklein briefje. Een goede verstopplaats voor het briefje heeft hij ook vlot bedacht... Uit het asiel haalt hij een aanhankelijke cyperse kat. ' Type theemuts ', volgens de dame van het asiel. Hij doet het briefje in een kokertje aan de halsband van de kat en laat het dier los bij Jeannette haar achterdeur. Jeannette kennende zal zij de kat houden en zo heeft hij altijd de formule bij de hand.

En hij kreeg gelijk. Jeannette hing overal briefjes op, maar de eigenaar meldde zich niet. Ze besluit de kat, die ze inmiddels Streepje heeft genoemd, te houden.

Enkele dagen later, tijdens zijn dagelijkse ommetje in het bos, valt zijn oog ergens op. Hij voelt woede opkomen: Dus toch!!! Razend keert hij terug naar het huis van Jeannette......


De volgende dag wordt het druk op het anders zo slaperige politiebureau.
Inspecteur Wattje wordt overspoeld met telefoontjes en gaat meteen aan het werk, getuige zijn notitieblok :

Een ontvoering!!! Hoe moet dat opgelost worden? Wattje heeft een vermoeden welke vriendenclub hij op het bureau moet ontbieden. Ook haalt hij een getuige op die zich telefonisch gemeld heeft. Hij vat deze eerste ochtend samen in een politierapport en gaat lunchen :

Heden heb ik, inspecteur Wattje, de volgende 8 personen ontboden op het bureau :

- Johan de Houthakker, die nog maar 8 vingers heeft.
- Smerige Dirk, die altijd hetzelfde, inmiddels bruine, wollen vest draagt, met daarop 5 knopen.
- Little Joe, nog geen 1 meter lang.
- Victor, alias "het vergiet", Hij is vergeetachtig en legt daarom overal waar mogelijk een achtknoop in.
- Stinking Stefan, die altijd Willem 2-sigaren rookt.
- BlingBling Barry, die 4 gouden schakelarmbanden draagt.
- Joop de Jogger, die een rood trainingspak met rugnummer 6 draagt
- Felix Vieroog, die zo heet omdat hij een bril heeft.

Voor zover wij nu hebben kunnen rekonstruweren reconstrueren is 1 van hen de ontvoerder (A), een ander de handlanger (B). Tevens is 1 van bovenstaande personen de chauffeur (C) en 1 is de heler (D) van de juwelen. Ook is een persoon de leverancier van het wapen (E) en een ander, de koerier (F), heeft informatie rondgebracht. Een van de personen is de getuige (G) en een achtste is de onschuldige (H).

Samengevat:
Jeannette's juwelen zijn gestolen. De dief is op zijn beurt weer bestolen door de verloofde van Jeannette. Vervolgens is Jeannette ontvoerd.
Achterhaal wie wie is en vind het adreskokertje van de streepjeskat met daarin de formule.
Ontmasker de ontvoerder van Jeannette en vind haar juwelen terug.
Om in het logboek te kunnen schrijven moet je ook nog achterhalen wie de dief is . Een aanwijzing vind je op de locatie zelf.Nu ga jij, inspecteur I.Q. aan de slag met het veldwerk.
In de buurt van WP 1 vind je een bankje, het startpunt van de route.
NB: de volgorde van de WP's staat los van de volgorde A, B, C etc. Zie tabel

WP 1: N 52°17.102' - E 005°.12.493'
WP 1 Loop niet langs de weg maar ga naar WP 1 . Ga vervolgens naar
WP 2.

WP 2: N 52°16.843' - E 005°.12.068'
WP 2 Je wordt door het hoofdbureau naar WP 2 gestuurd. Een buurtbewoner heeft hier een persoon gezien die een uniform van een koeriersdienst droeg. Zoek op dit WP naar sporen.


Omdat de GPS je vanaf dit punt soms verkeerd stuurt: Loop niet rechtdoor, maar ga rechtsaf, richting parkeerplaats en van daaruit via N 52°16.894' - E 005°.11.934' naar WP 3.
.
Je doet je naam eer aan en lost soepeltjes op wie de koerier is. Je overlegt met het hoofdbureau. Na een tijdje belt inspecteur Wattje terug :
Dezelfde buurtbewoner heeft een verdachte auto gezien op de parkeerplaats aan de Oud Bussummerweg.
Even verderop stond de chauffeur ervan tegen een betonnen paal geleund.

WP 3: N 52°16.795' - E 005°.11.811' . Ga niet van het pad af. Je komt het object vanzelf tegen aan je rechterhand.
WP 3 Even logisch denken: wie is de chauffeur ?


"ping!" een sms-je van Wattje :WP 4 : N 52°16.629' - E 005°.12.009' (naast van het pad, bij omgevallen boom)
WP 4 Wie is de leverancier van het wapen ?

De wapenleverancier geeft toe dat hij de heler heeft gesproken. Deze heler is daarna naar WP 5 gelopen.
WP 5 : Je ziet een man staan aan de rand van de akker. Op het moment dat hij jou in de gaten krijgt, rent hij snel het bos in. Je gaat naar de plek waar hij stond en gaat op zoek naar sporen.

WP 5 - N 52°16.760' - E 005°.12.087'
WP 5 Wie is de heler ?


WP 6 - N 52°16.671' - E 005°.12.325'
WP 6 Joop de Jogger beweert dat toen hij op een grote zwerfkei die op de heuvel ligt zat, hij de ontvoerder heeft gezien, die ook op een zwerfkei zat. Je conclusie is dat er twee mogelijkheden zijn. A) Hij spreekt de waarheid. In dat geval is hij de getuige. B) Hij liegt en is zelf de ontvoerder. Niet zoeken hier, maar gewoon kijken en weer even logisch denken....


Wattje belt je weer : het motief voor de ontvoering is nu duidelijk. Er blijkt een geheime liefde in het spel te zijn....
Bij huiszoeking werd in Jeannettes woning een brief aangetroffen :

Liefste, ik zal nooit de plek in het bos vergeten waar je mij je liefde verklaarde. Maar ik ben zo bang dat als mijn verloofde er achter komt dat ik een relatie met je heb, hij me iets ergs aan zal doen.

WP 7 - N 52°16.918' - E 005°.12.676' (Extra hint (decrypt) : bbtubbtgr )
WP 7 Deze geheime minnaar is de enige die met de ontvoering niets te maken heeft. Hij is de onschuldige (H)

Ga een klein stukje rechtsaf, langs het kale stuk, dan meteen links

Nu de formule nog. De kat is gesignaleerd op WP 8.


WP 8 N 52°17.028' - E 005°.12.879' NB: LAAT HET STENEN OBJECT LIGGEN, NIET OMDRAAIEN SVP.
WP 8 De kat is zijn halsbandje met het adreskokertje verloren.
10 meter in de richting waar hij vandaan kwam. Maar waar kwam hij vandaan? Zoek eerst OP de coordinaten naar een aanwijzing
eventuele hint: 10 z greht ina JC8..
U = V = W =
X = Y = Z =Nu moet je er alleen nog achterkomen welke rol de overgebleven twee personen vervullen. Gelukkig komt inspecteur Wattje weer met een aanwijzing :

"Barry en Felix beweren dat zij samen op een bankje bij WP 9 zaten en dat 1 van hen de handlanger is. Ze willen alleen niet zeggen wie van hen dat is."


WP 9 - N 52°17.195' - E 005°.12.768'
WP 9 De handlanger is een notoire leugenaar. De twee mannen zaten naast elkaar op het bankje. Barry beweert dat hij in noord-oostelijk richting keek en Felix beweert dat hij in zuid-westelijke richting keek. Wie liegt ?


Zo, de handlanger is nu ook bekend en daarmee is ook duidelijk wat de rol is van de overgebleven persoon.
Het cijfer vind je in het politierapport. Elk persoon heeft een specifiek kenmerk. Vul nu de juiste personen en getallen in op de onderstaande tabel en ga aan de slag met de formule uit het kattenkokertje!

Rol : Cijfer
A Ontvoerder = ......................................................
.
....
B Handlanger = .....................................................
.
....
C Chauffeur = .....................................................
.
....
D Heler = .....................................................
.
....
E Wapenleverancier = .....................................................
.
....
F Koerier = .....................................................
.
....
G Getuige = .....................................................
.
....
H Onschuldige = .....................................................
.
....

De cache ligt op N 52°17.UVW' - E 005°.12.XYZ'

Je hebt nu de locatie van de kist. Nog een laatste proeve van bekwaamheid: Om in het logboek te kunnen schrijven heb je een code nodig.
Je moet erachter zien te komen wie de dief is. Ga naar de cache.
Wie van de heren heeft de juwelen gestolen ? Bekijk de cache goed.

WP 10 = DE CACHE. De code is : "Dief Dief Dief " (Kant van het slot waar 'code' en een pijl staat)

NB : het kan hier behoorlijk druk zijn. Ga voorzichig te werk en verstop de cache weer goed. Houd de behuizing dicht als je aan het loggen bent en stop het logboek alsjeblieft weer in een goed gesloten ziplock zakje.
Als je de cache gevonden hebt, mag je deze banner aan je profiel toevoegen:
.This mystery-crime cache has been placed by Villadora in 2009 and adopted by Nekozoeki in 2012.
ENGLISH CACHE DESCRIPTION:
Okay, let's get started! You are inspector Izaak Quintus (I.Q. for friends) in this case and will be responsible for a good end.
Luckely, you have the help of inspector Wattje of the main office. He stays behind his desk, while you have to do the field work.

Below, you'll find the story , with cat.

Surprised, Jeannette looks at the back door, through which her fiancee, without saying anything, just left the house. What a weekend; yesterday there was a break-in and today her fiancee is acting strange. Angrily, she thinks back to the break-in, when her jewels disappeared from her bedroom. Inheritance from grandma! And now it’s starting to rain too...

She’s just about to pour herself a glas of wine, when she hears scratching at the back door. Carefully, she opens the door slightly and the next moment she feels something wet around her feet. 'Mrrwoaaw.. ! ' it’s sounds cheerfully. A tabby cat has granted himself entrance to her house. After the fright, Jeanette looks at the ID tube attached to the collar around his neck. There is no address on the label, only an incomprehensible formula…?.

Mean while, the thief of the jewels is also pouring himself a drink: water. To wash away an aspirin. He’d thought to make a big hit yesterday, but when he opened his front door in the evening after someone ringing the doorbell, he received a punch in the face and had to give up the box of jewels again while being held at gun point.

Jeanette's fiancee also had 2 busy days. It was pure coincidence that he’d caught the thief red handed yesterday as he was leaving Jeanette's home. He decided to follow the man to his home. Now knowing where the thief lived, he could make preparations to rob him in turn. Give the loot back to Jeanette? He'd thought about it for a minute, but then he'd had a better thought: he would hide the jewels until the Insurance would pay the money. That way, Jeanette would get her money, and when the coast was clear, he would sell the jewels to a fence. Together with some friends from his somewhat dark past, they steal the box, bury it in the forest and erase their tracks.

To remember where he hid the loot, he thinks up a watertight plan: In his mind, he tracks back to all the friends who’ve helped him and what their specific characteristics are. He encrypts this in to a formula and writes it on a tiny note. He’s also quickly thought of a good hiding place: From the animal shelter, he get’s a friendly tabby cat, type: “Tea cozy”, according to the lady of the shelter. He places the little note in the ID tube on the collar of the cat and releases the animal at the back door of Jeanette. Knowing Jeanette, she’ll keep the cat and that way, he’ll always have the formula at hand.

And he was right. Jeannette has put up notes everywhere, but no owner reported himself. She decides To keep the cat, whom she's named "Streepje". (Little stripe).

All seems well. But a few days later, during his daily walk in the forest, his eye catches something. He feels his anger rising: He was right!!! Furious, he returns to Jeanette's home…...


The next day it’s very busy at the normally oh so sleepy police station:
.Inspector Wattje is drowning in phone calls and immediately starts working frantically. Here is a page from his notebook:

A kidnap!!! How does this have to be solved? Wattje suspects he knows which gang of friends he has to call in to the police station. Also, he picks up a witness who has reported something by phone. He reviews this first morning in a police report and then goes out to lunch:

Today, I, inspector Wattje, have called in the following 8 persons to the police station:

- Johan the Woodcutter, who only has 8 fingers left.
- Dirty Dirk, who always wears, a (by now brown) wollen vest, with on it 5 buttons.
- Little Joe, who's not even 1 meter tall.
- Victor, a.k.a. "the sif", He is very forgetful and where possible ties eightknots in everything to remember things.
- Stinking Stefan, who always smokes Willem 2-sigars.
- BlingBling Barry, who always wears 4 golden bracelets.
- Joop the Jogger, who wears a red track suit with back number 6
- Felix Four eye, who's called that because he wears glases.

For as far as we've been able to reekonstrukt reconstruct, 1 of them is the kidnapper (A), another the accomplice (B). Also, 1 of the persons above is the driver (C) and 1 is the fence (D) of the jewels. 1 is the supplier of the weapon(E) and another, de courier (F) who has been passing on information. 1 of the persons is the witness (G) and one of them is the innocent one (H).

Summarized:
Jeannette's jewels have been stolen. The thief in turn has been robbed by the fiancee of Jeannette. Someone has kidnapped Jeanette.
Find out who is who and find the ID tube of the collar of the cat with the formula.
Catch the Jeannette's kidnapper and find back her jewels.
To write in the log, you also have to find out who is the thief. A clue for that you’ll find at the cache location itself.Now you, inspecteur I.Q. will start with the field work.
In the area of WP 1 you'll find a bench, the starting point of the route.
Note: the order of WP's is completely different from the sequence A, B, C and so on. See table

WP 1: N 52°17.102' - E 005°.12.493'
WP 1 Don't walk on the road but go to WP 1 . Then continue to
WP 2.

WP 2: N 52°16.843' - E 005°.12.068'
WP 2 You're being send to WP 2 by the police station. A person who lives in the area has seen a person here who was wearing a uniform of a courier service. Search around this WP for clues.


Because the GPS sometimes send you the wrong way here: Don't walk straight on, but turn right towards the parking lot and then go via N 52°16.894' - E 005°.11.934' to WP 3.
.
You solve quite simply who the courier is. You talk to the station. After a while inspector Wattje calls back: The same person who lives in the area has seen a suspicious car on the parkingplace on the Oud Bussummerweg.
A little further away, the driver of this car was leaning against a concrete pole.

WP 3: N 52°16.795' - E 005°.11.811'. Don’t leave the path. You’ll find the object on your right.
WP 3 Think logically: who is the driver?


"ping!" a text message from Inspector Wattje:WP 4 : N 52°16.629' - E 005°.12.009' (next to the path, near fallen tree)
WP 4 Who is the supplier of the weapon?

The weapon supplier admits that he has spoken to the fence. This fence then walked to WP 5.
WP 5 : You see a man at the edge of the field. The moment he sees you, he quickly runs off into the forest. You go to the spot he just was and search for traces.

WP 5 - N 52°16.760' - E 005°.12.087'
WP 5 Who is the fence?


WP 6 - N 52°16.671' - E 005°.12.325'
WP 6 Joop the Jogger says he was sitting on a big rock on the hill and saw the kidnapper, who was also sitting on a big rock. Your conclusion is that there are 2 possibilities: A)He’s telling the truth. In that case, he’s the witness. B) He’s lying and therefore he is the kidnapper himself. Again, do not search for anything here: just think logically...


Wattje calls you again : The motive for the kidnap is now clear. There's a secret love in the game!
During a house search at Jeannette's, a letter was found:

My darling, I'll never forget the place in the forest where you declared your love to me. But I'm so afraid that if my fiancee finds out we love each other, he'll do something bad to me.

WP 7 - N 52°16.918' - E 005°.12.676' (Extra hint (decrypt) : rlr urvtug )
WP 7 This secret lover is the only one who has nothing to do with the case, he’s the witness (H)

Go a little to the right, beyond the bare land, then immediately left

Now the formula. The tabby cat has been sighted at WP 8.


WP 8 N 52°17.028' - E 005°.12.879' NB: LEAVE THE STONE OBJECT AS IT IS PLEASE, DO NOT TURN IT AROUND!
WP 8 The tabby cat has lost his collar with the ID tube.
10 meter in the direction he came from. But where did he come from? Search for a clue ON the coordinates first!
eventuele hint: 10 z onpx sebz jc8, njnl sebz gur ebnq..
U = V = W =
X = Y = Z =Now you only have to find out who the last 2 persons are. Luckely inspecteur Wattje comes with a clue again:

""Barry and Felix say they sat together at a bench at WP9 and that 1 of them is the accomplice. But they don’t want to say who."


WP 9 - N 52°17.195' - E 005°.12.768'
WP 9 The accomplice is a big fat liar. The 2 man were sitting next To each other on the bench. Barry says that he was looking North East and Felix says that he was looking South West. Who is lying?


So, the accomplice is now known and with that it's clear what the role of the last person is.
You'll find the numbers in the police report. Each person has a specific feature. Now fill in the correct persons and numbers on the table below and start working with the formula from the cat's ID tube!

Role: Number:
A Kidnapper = ......................................................
.
....
B Accomplice = .....................................................
.
....
C Driver = .....................................................
.
....
D Fence = .....................................................
.
....
E Weapon supplier = .....................................................
.
....
F Courier = .....................................................
.
....
G Witness = .....................................................
.
....
H Innocent = .....................................................
.
....

You'll find the cache at N 52°17.UVW' - E 005°.12.XYZ'

Now you have the location of the box. A last test for you: You'll need a code to be able to write in the log book. .
You'll have to find out who is the thief. Go to the cache.
Who of the gentlemen has stolen the jewels? Look at the cache closely.

WP 10 = THE CACHE. The code is : "Thief Thief Thief " (Side of the lock where you see 'code' and an arrow)

Note: it can be quite busy here. Please use caution when logging and hide the cache well again. Keep the housing closed whilst you log and please put the logbook back in the ziplock bag and zip it shut properly. Thanks!When you've found the cache, you can add this banner to your profile page if you like:
.


Additional Hints (Decrypt)

AY: cnnygwr
RA: yvggyr cbyr

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

803 Logged Visits

Found it 717     Didn't find it 14     Write note 45     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 5     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 13     Post Reviewer Note 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 182 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 7/11/2018 6:01:01 AM Pacific Daylight Time (1:01 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page