Skip to Content

This cache has been archived.

Garmingeo: Näiden syntymäpäivien kakku loppui valitettavasti. Joku hieman köyhempi tai nuukempi henkilö oli tarvinnut yhden vanhan linnunpöntön itselleen.

Päivänsankari on edelleen hyvissä voimissa ja odottelee jo seuravaa purkkia, joka ilmestynee neljän vuoden päästä. Silloin tulee kyllä hieman pidempi matka purkille - latitude 70 sijaitsee Nuorgamissa.

More
<

Geopsin 60-vuotisjuhlakätkö

Hidden : 2/14/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö on perustettu suuren kasukkalalaisen kätköilijän merkkipäivän kunniaksi. Se osuu sijainniltaan geopsin synnyinkodin ja miehuutensa asuinpaikan puoliväliin.

Tämän kätkön todelliset koordinaatit ovat seuraavat:
N 60° 60.60 0 E 28° 16.2 09
Ne toimivat karttaohjelmissa sellaisenaan, mutta kaikki GPS-paikantimet eivät hyväksy niitä tuossa muodossa.

Suomen kätköilyharrastus on saanut merkittävän piristysruiskeen geopsin toiminnan tuloksena. Vaatimattomana miehenä hän ei itse ole pyrkinyt kapuamaan tilastojen ylimmille askelmille. Kokeneena kasvattajana hän sen sijaan on keskittynyt innostamaan ja opastamaan muita tämän jalon harrastuksen pariin. Laajan tuttavapiirinsä ja liikkuvan elämäntapansa johdosta geopsi onkin tuottanut melkoisen joukon uusia harrastajia eri puolille Suomea. Hänen opetuslapsensa ovatkin sitten oppi-isänsä puolesta kavunneet myös tilastojen kapeimpaan kärkeen.
Luultavaa on, että uusia kätköjäkin on geopsin opetuslasten toimesta piiloutunut Suomen koloihin enemmän kuin ahkerimmankaan yksittäisen kätkijän käsistä.

Aivan oma lukunsa geopsin kätköilyharrastuksessa on loggaustekstit. Kirjallinen toiminta ei ole hänelle vain toteavaa ilmoitusta kätkön löytymisestä höystettynä lyhyellä arviolla terrainin oikeellisuudesta. Jo omissa kätköissään hän johdattaa muut kätköilijät kirjallisuuden maailmaan. Samaa jaloa kirjallisuuskasvatusta geopsi jatkaa loggausteksteissään. Ehkä geopsin takia Haksu10 joutuu virittämään geocache.fi –sivustolle loggaustekstin pikalukuikkunaan vieritysominaisuuden, koska usein geopsin loggauksesta jää osa kokonaan näytön ulkopuolelle.
Geopsin yksittäinen loggaus on kokonainen kuvaus harrastuksen hienoimmista vivahteista. Se sisältää yhtä kuvaavasti kätköilijän sisäiset tuntemukset ja kamppailut motiivien ristitulessa kuin itse etsintätoimien vastoinkäymiset ja löytäjän onnentunteiden laajan kirjon.

Rauhallista miestä ei ole horjuttanut edes tarjolla olevien FTF-mahdollisuuksien runsaus. Uskollisena periaatteelleen turhien liikkeiden välttämisestä hän on jättänyt monet kätköt odottamaan otollisempia hetkiä. Otollisemmat hetket koittavat, kun sää on suosiollinen pyöräilylle. Pyöräily on geopsin uusin aluevaltaus kätköilyn jälkeen. Monet lähiseudullekin ilmestyneet kätköt odottavat pyöräilykautta. Pyörän satulasta geopsi on lähestynyt kahdella turneella myös Hämeenlinnan ja Heinolan seudun kätkövalikoimaa.
Sen sijaan geopsin monitaituruus on päässyt oikeuksiinsa haastavien mysteerien ratkomisessa. Silloin ei yön lepokaan ole paljon hintainen, jos ratkaisu kurkkii aivan oven pielessä.

Mitä onkaan odotettavissa 73 koulupäivän jälkeen, kun geopsi saa jättää nousevan nuorison sivistämisen muiden huoleksi ja siirtyä kokopäiväharrastajaksi?

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

118 Logged Visits

Found it 108     Didn't find it 2     Write note 4     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.