Skip to Content

<

Isala Delta-Ook een grensgevalletje?

A cache by Wethouder Hekking Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/26/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cache is vanaf 2-10-'13 in beheer door DJBFCZ, na 4 succesvolle jaren van StichtingMorekop, waarvoor dank! Veel plezier toegewenst bij het zoeken van deze cache, in deze prachtige omgeving!          De Isala Delta serie is de afgelopen jaren opgezet en onderhouden door Stichting Morekop. De leden van deze Stichting zijn Koedeboe uit Zwolle en Pistol.Paul uit Kampen. De overige synoniemen van cacheleggers die gebruikt zijn, komen voort uit de TV-series van de bekendheden 'van Kooten en de Bie'.
Wij hebben de afgelopen jaren de route met veel plezier onderhouden en ook menigmaal enthousiaste logjes mogen lezen.
De serie krijgt al gauw 200 bezoekers per jaar, dus kunnen we vast en zeker de 1000ste geocacher nog dit jaar begroeten; een fraai hoogtepunt.

Iedereen bedankt voor de genomen moeite om onze serie te bezoeken!


Stichting Morekop 
    Koedeboe          en          Pistol.Paul


IJsseldelta

Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder, het rivierenland van de IJssel en het Zwarte Water, met de daaraan gelegen oude stads- en dorpskernen, en het Zwarte meer. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen ligt op het grondgebied van de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle.

Voor meer infomatie zie: stichting IJsseldelta

Maak even gebruik van de mogelijk om hier de benen te strekken en verdiep je even in de geschiedenis van de historische paal…

PS: geniet in ieder geval even van het landschap!

More in de kop.... De Stichting Morekop heeft iets met fietsen en met cachen natuurlijk. De Stichting heeft dan ook een aantal caches gelegd in de IJsseldelta die met name geschikt zijn om per fiets te doen. Daarbij gaat het de stichting niet zozeer om spectaculaire caches maar vooral om het kunnen genieten van de omgeving. De caches zijn allemaal micro’s in de vorm van filmdoosjes of PET-lings. Een pen meenemen is dan ook noodzakelijk! Het gebruik van stickers, geliefd bij “speedcachers”, keurt de Stichting Morekop , die relaxed cachen hoog in het vaandel heeft staan, ten zeerste af! Stickers beperken immers teveel een goede werking van de logrol en daarmee het cacheonderhoud en worden maar al te vaak over andermans logjes heengeplakt.
In Kampen en Zwolle liggen op dit moment al een fors aantal caches. In deze twee steden zijn er dan ook niet echt veel caches gelegd als onderdeel van de route.  In de steden cachen kan natuurlijk altijd, ze zijn natuurlijk allemaal wel de moeite waard.
Je kunt de caches natuurlijk ook veelal met de auto bereiken maar dat doet geen recht aan de natuur van de Ijseldelta. De Stichting Morekop adviseert dan ook deze caches met de fiets of misschien wel lopend te doen!  De hele route is (heen en terug, op de fiets en ongeacht of er gestart is in Kampen of Zwolle) circa 45 km lang. Mooi weer is niet noodzakelijk maar natuurlijk wel aan te raden!

Bijgaand wat informatie over de fietsroute die vrijwel langs alle caches gaat. Op enkele punten is er een beetje van afgeweken. Onderweg liggen er op dit moment een beperkt aantal caches die niet tot de “Isala-delta” reeks behoren, met name in Kampen en Zwolle maar ook buiten het stedelijke gebied.

Gebruik de fiets                           Ook een grensgevalletje                        IJSSELDELTA

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.