Skip to content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Alnus glutinosa

A cache by geojussi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/10/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tervaleppä (Alnus glutinosa) on leppien (Alnus) sukuun kuuluva kesävihanta lehtipuu.


Tervaleppä kukkii jo ennen lehteen tuloa, yleensä kun säät ovat talven jälkeen alkaneet leudontua ja terminen kevät alkanut. Tervaleppä on tuulipölytteinen. Hedekukinnot ovat pitkät roikkuvat kellertävät norkot ja emikukinto on käpymäinen. Tervaleppä on kasvutavaltaan puumaisempi ja suurempi kuin Suomen toinen leppälaji harmaaleppä. Suomen suurimmat ja komeimmat luonnonvaraiset tervalepät kasvavat etelärannikolla, hemiboreaalisella kasvillisuusvyöhykkeellä. Tervaleppä viihtyy kosteilla paikoilla. Se kasvaa kosteissa ravinteikkaissa lehdoissa, saaristossa, jokien ja puronvarsilla, sekä järvien tulvarannoila. Se kestää hyvin hetkellisiä tulvia. Tervaleppä kasvaa Suomessa runsaimmillaan maan eteläosissa, jossa sitä tapaa runsaana lähes poikkeuksetta aina kaikilla vähänkin kosteilla paikoilla. Se harvinaistuu selvästi heti Keski-Suomessa, ja on jo lähes harvinaisuus Oulun korkeudella. Tervalepän puuainesta on alettu kauneutensa vuoksi arvostaa. Siitä valmistetaan muun muassa saunan lauteita ja savustuspuruja. Seinäpaneelina se on myös suosittu. (Lähde Wikipedia)
Kätköalueella on rannan tuntumassa hienoja tervaleppiä.Alnus glutinosa is a tree that thrives best in moist soils, and grows under favourable circumstances to a height of 20–30 m. When young they are somewhat glutinous, whence the specific name, becoming later a glossy dark green. The species is monoecious. Flowers are wind-pollinated catkins. (Wikipedia)

NOTE!!! Do not remove the cache. Open the lid only.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.