Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

This cache is temporarily unavailable.

TheDutchLetterboxers: Deze gaat tijdelijk offline totdat we polshoogte bij WP 8 hebben kunnen nemen.

More
Mystery Cache

Zintuigen in het Bergsche Bos

Hidden : 5/12/2009
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Het thema van deze cache is zintuigen. De cache bestaat uit een eenvoudige puzzel met daarna een wandeling met opdrachten.
Inleiding

Een zintuig is een systeem dat bestaat uit sensorische cellen die reageren op een vorm van energie en dat overeenstemt met een bepaalde regio in de hersenen waar die signalen ontvangen en verwerkt worden.
De vijf klassieke zintuigen van de mens kennen de meeste mensen wel. Het gaat dan om zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Als je een beetje verder zoekt, dan blijkt dat de mens zeven zintuigen heeft. Daarnaast zijn er in dieren ook nog 2 andere zintuigen bekend. Er zijn dus meer zintuigen dan dat je in eerste instantie zou denken.

Puzzel

Om het beginpunt van de cache te vinden, moet je een eenvoudige puzzel oplossen die over zintuigen gaat. Koppel aan iedere vraag het juiste antwoord. Ieder antwoord komt precies één keer voor. Vul de gevonden getallen in de formule onder de puzzel. In de buurt van de gevonden coördinaat kun je ook je auto, koets of fiets parkeren.

Vragenlijst
Het beginpunt van de tocht (Wp0) is te vinden op de coördinaten:

N 051 AB,CDE
E 004 FG,HIJ

Op deze locatie vind je informatie die je zal helpen om het eerste waypoint te vinden. Daar vind je weer de informatie die nodig is om het tweede waypoint te vinden en zo verder. Alle benodigde informatie is bij de waypoints te vinden. De antwoorden die je met de puzzel gevonden hebt, zijn bij het lopen van de tocht niet meer te gebruiken. Dus gebruik de oude waarden van A,B, C, etc niet meer!!!
Tijdens het lopen van deze cache kom je steeds opdrachten tegen die te maken hebben met zintuigen. Het gaat niet alleen om de zintuigen die de mens heeft, maar om alle mogelijke zintuigen die er zijn. Het kan dus goed zijn dat je hulpmiddelen nodig hebt om de opdrachten uit te voeren als je zelf het benodigde zintuig niet hebt, of als de menselijke zintuigen te slecht zijn.
Als je een opdracht goed doet, dan krijg je steeds een of twee letters met een bijbehorende waarde. De gevonden waarden kun je dan invullen in de coördinaat die bestaat uit een mengeling van cijfers en letters. (net zoals hierboven) Let op! Er hoeft dus niet gerekend te worden. In totaal kom je 8 waypoints tegen waar je een opdracht moet uitvoeren. De opdrachten liggen dicht langs het pad met een enkele uitzondering. Het is niet echt nodig om dwars door het bos te lopen.
De lengte van de tocht is ongeveer 3km en loopt hoofdzakelijk over paden en grasstroken. (Met name deze laatsten kunnen wat blubberig zijn.) Met de opdrachten erbij, ben je waarschijnlijk anderhalf tot twee uur bezig. De tijden in de logs varieren tussen het uur en de vier uur. Ondanks de korte afstand ben je er dus toch wel even mee bezig.
Het is de bedoeling dat deze cache goed te doen is voor veel mensen en ook dat hij leuk is voor kinderen. Let er met kinderen wel op dat je regelmatig dicht bij de waterkant uitkomt en dat er brandnetels en berenklauw groeit in dit gebied. Deze prikkelplanten kun je beter mijden.

nachtpauwoog

Mantis garnaal


Over het gebied en wat wel en niet te doen

Hier nog wat algemene informatie over het Bergsche bos.
In het Bergsche bos liggen ook andere caches. Met wat voorbereiding is deze cache goed te combineren.
Het Bergsche bos wordt beheerd door het Recreatieschap Rottemeren. Voor het plaatsen van deze cache is toestemming verleend waarvoor dank.
Het gebied is in principe 24 uur per dag toegankelijk. Voor het doen van de cache is daglicht wel aan te raden.
Dit recreatie gebied is redelijk populair. Hierdoor kan het erg druk zijn, zodat rustig cachen wat lastig wordt. Met name op zaterdag en zondagmiddag is het druk. In de ochtend en de avonden valt het vaak erg mee met de drukte.

Om de cache uit te kunnen voeren moet je de volgende dingen meenemen:
1) Hulpmiddelen om je eigen zintuigen te compenseren zoals camera’s, spiegels, lamp, extra paar oren en ogen en voor de liefhebbers een prikstok
2) Een magneetstok
3) 9v-batterij

Nog even over deze cache
Gelieve alles weer goed achter te laten want er zit veel moeite in en voor de volgende cacher is het wel zo leuk om hem in goede staat aan te treffen. Als er iets mis is met de cache of mis dreigt te gaan, laat het svp weten dan kan het zo snel mogelijk hersteld worden.
Ten slotte nog dank aan het Recreatieschap Rottemeren voor het verlenen van toestemming voor het plaatsen van deze cache en aan MacOz58 en Leaping Lizzard voor het proeflopen van de cache.


GEFELICITEERD!
FTF: Team Sweetlake
STF: MRmcb
TTF: fscheerhoorn


You can check your answers for this puzzle on Geochecker.com.


Additional Hints (Decrypt)

Chmmry: Tbbtyr vf wr ievraq
JC1: Urg fgnng re rpug nyyrznny
JC6: Wr mbrxg uvre gjrr trgnyyra, arrz avrg urg trgny ina urg ibbeorryq.
JC7: Qrmr yvtg rra vrgf ireqre ina urg cnq ns.
JC8: Batrirre 10 zrgre yvaxf ina urg cnq, avrg ovw urg jngre. Mvr fcbvyresbgb.
Pnpur: Urg znxxryvwxfgr xbz wr ovw qr pnpur qbbe greht gr ybcra ovw jc8 ra qna urg cnq ireqre gr ibytra gbg urg tenfiryq

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

582 Logged Visits

Found it 462     Didn't find it 22     Write note 57     Temporarily Disable Listing 13     Enable Listing 12     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 7     Post Reviewer Note 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 125 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 7/13/2018 11:39:52 AM Pacific Daylight Time (6:39 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page