Skip to content

This cache has been archived.

Penelope: Deze geocache gearchiveerd wegens te lang op inactief staan.

More
<

Koksijde - Anders Bekeken 5

A cache by Ukkepuk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/27/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze reeks bestaat uit 6 Traditionals en een Mystery Final. In elke Tradi vindt u een letter en een cijfer. Deze hebt u nodig om de mystery op te lossen

Koksijde is een plaats en gemeente in de provincie West-Vlaanderen aan de Belgische Westkust. De gemeente telt ruim 21.000 inwoners.

Kernen
De gemeente Koksijde bestaat uit de deelgemeenten Koksijde, Oostduinkerke en Wulpen. De oude kern van Koksijde bevindt zich op een tweetal kilometer van de kustlijn. Aan de kust is echter een nieuwere toeristische kern Koksijde-bad ontstaan. Meer naar het westen ligt in deze deelgemeente aan de kust ook Sint-Idesbald. Ook Oostduinkerke heeft een kern op ruim een kilometer van de kust, met Oostduinkerke-bad tegen de kustlijn en Groendijk aan de grens met Nieuwpoort. Op ruim 4 kilometer in het binnenland ligt nog het landelijke polderdorpje Wulpen.

Bezienswaardigheden

• De Hoge Blekker, sinds 1999 een natuurreservaat, met daarin het hoogste duin (33m) aan de Belgische kust.
• De site Ten Duinen 1138 met de resten van de abdij Onze-Lieve-Vrouw Ten Duinen van de cisterciënzers. Het abdijmuseum geeft er een historisch overzicht van het leven van de Cisterciënzer monniken, van 1107 tot de dood van de laatste "Duinheer" in 1833. Het geeft ook het religieus en cultureel belang weer dat deze abdij in de loop der tijden had op de omgeving. De archeologische site is gerenoveerd en toegankelijk voor het publiek. Op de zolder van dit museum is er een zilvercollectie tentoongesteld, met een collectie liturgisch zilver. Vlakbij ligt de Zuid-Abdijmolen en de abdijhoeve Ten Bogaerde.
• De moderne Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk in Koksijde-Bad
• De Sint-Pieterskerk in Koksijde-Dorp
• 701 ha natuurgebieden
• Het strand is bij eb tussen 250 en 700 m breed
• Het militaire vliegveld, thuisbasis van het 40e helikoptersmaldeel 'Search & Rescue'. De populaire televisieserie Windkracht 10 is hier opgenomen
• In Koksijde zijn er begraafplaatsen van de Morinen ontdekt.
• Het ambachtsmuseum 't Krekelhof (een grote collectie unieke objecten en rariteiten),
• In oktober 2004 is de bouw van Studio Koksijde voltooid, een bioscoop van Studio Filmtheaters. Het is de enige bioscoop aan de Westkust en in de Westhoek.
• Hotelschool Ter Duinen.
• Op 21 juni 2008 wordt het beeldje van Manneken Pis officieel terug geplaatst. Het beeldje stond vanaf 1926 in de Senegalese wijk en werd later vervangen door een Onze Lieve Vrouw-beeldje

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.