Skip to Content

This cache has been archived.

Sikko: Lukkes med 1 FP.

tak for besøgene.

More
<

Stubbekøbing Kirke - Falsters kirker

A cache by Team Sikko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/27/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kirken er præget af en hårdhændet ombygning og istandsættelse i 1881. Skibet er opført i senromansk tid overvejende af kridtsten med detaljer i munkesten. Kun det søndre sideskib, arkademuren samt østgavlen af det romanske skib er bevaret, den øvrige del af skibet er en rimelig korrekt rekonstruktion. Til skibet har knyttet sig et kor, som blev erstattet med det nuværende kor i munkesten, formodentlig efter en brand i 1200-tallet. I østgavlen sidder tre svagt spidsbuede vinduer i et murfremspring, gavltrekanten er delt i fire ligebenede trekanter ved savskifter. På korets sydside ses en lille præstedør.

For FFC send mail med adresse.
Ved slutningen af 1200-tallet blev skibets vestgavl og hele nordre sideskib nedrevet, og kirken blev udvidet mod vest og nord, af den nordre udvidelse er kun bevaret et kort stykke murværk omkring skibets nordkapel. Tårnet og nordkapellerne er opført i sengotisk tid af munkesten, antagelig i anden halvdel af 1400-tallet. Skibets nordkapel har fungeret som kapel for Sankt Anna og anses for et fornemt eksempel på tidens byggekunst, det er opført af munkesten med bælter af kridtsten og har frie blændingsgavle mod øst og vest. Korets nordkapel har fungeret som kapel for Sankt Gertrud og blev opført af røde og gule munkesten i bæltemuring, den blændingsprydede gavl vender mod nord. Tårnets overdel er blevet ombygget flere gange.

I slutningen af 1800-tallet var kirken så forfalden, at man overvejede at nedrive den, men i 1881 besluttede man at lade den hovedrestaurere ved H. B. Storck og V. Ahlmann. Arkitekterne besluttede at genskabe det oprindelige nordre sideskib på de gamle fundamenter. Hele skibet blev skalmuret udvendigt og indvendigt, og korbuen blev flyttet mod nord. Tårnbuen blev delvist lukket og tårnfaget omdannet til en forhal, hvor man har opstillet flere gravsten over byens fremtrædende borgere fra 1600-tallet. Kirken blev genrestaureret i 1990-95.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

625 Logged Visits

Found it 607     Didn't find it 7     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 18 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.