Skip to content

St: Petri Kyrkan Traditional Geocache

This cache has been archived.

Agori Berix: Hej!

För en tid sedan frågade jag dig om dina planer för denna cache. Då jag inte ser någon åtgärd eller svar arkiverar jag nu denna cache.

Om du vill reparera/återställa cachen någon gång i framtiden är du välkommen att ta kontakt med oss. Om den då följer gällande guidelines så avarkiverar jag den gärna åt dig.

För att ta kontakt med oss använd kontaktfunktionen på geocaching.com eller denna länk: http://www.swedenreviewers.se/kontakt.aspx.

Hälsningar,

Agori Berix (reviewer)

Läs våra tips för att hur du snabbt får din cache publicerad: http://swedenreviewers.se/reviewprocess.aspx
För fler reviewertips se vår webbplats: http://www.swedenreviewers.se

More
Hidden : 05/29/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Passa på att besöka kyrkan, den är väl värd att se.

Sankt Petri kyrka är en kyrkobyggnad i Klippan. Kyrkan är församlingskyrka i Klippans församling som tillhör Svenska kyrkan.

Sankt Petri kyrka är ritat av den svenska arkitekten Sigurd Lewerentz och uppförd 1962-1966 och räknas tillsammans med arkitektens andra kyrka, Markuskyrkan (1956-1960) i Björkhagen, Stockholm som höjdpunkter i 1900-talets arkitektur.

Namnet kommer från arameiskans ord Kefa som betyder klippa, den latinska formen Petrus kommer från grekiskans Petra vilket är en översättning från arameiska. Apostel Simon (känd som Petrus (latin), Petros (grekiska) och Kefas (arameiska)) blev av Jesus utpekad ((Matt. 16:17–19) som klippan som kyrkan skall byggas på. "Jag säger dig, att du är Petrus, Klippan, och på den klippan skall jag bygga min kyrka" (Matt. 16:18

Additional Hints (No hints available.)