Skip to Content

<

Pilvenpiirtäjä

A cache by Tet70 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/31/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Luontokätkö, joka esittelee hienon avokallioalueen sekä päätä huimaavan rakennelman. HUOM: Kesäaikana PYSYTTELE KAUKANA kalliolla olevasta puuhökötyksestä, siellä ei ole kätköä vaan pistäviä hyönteisiä!


Kouvolan oma "pilvenpiirtäjä", Digita Oy:n Anjalankosken radio- ja TV-aseman lähetinmasto, kohoaa korkeuksiin kaupungin kaakkoiskulmalla Liikkalan ja Ruotilan kylien välissä. Vuonna 1965 rakennetun aseman TV-kanavien näkyvyysalue yltää lännessä Porvoon tietämille, idässä Lappeenrantaan ja pohjoisessa lähes Mäntyharjun korkeudelle. Maston TV-lähettimien peittoalue kattaa noin 300 000 asukasta, suuritehoisimpien radiokanavien noin 550 000.

Teknisesti ottaen masto ei ole pilvenpiirtäjä, sillä termi yhdistetään korkeisiin rakennuksiin (eng. building), kun taas radiomastot ovat rakennelmia (eng. structure). Pilvenpiirtäjä tai ei, Kouvolan korkeimman rakennelman korkeus 322 metriä riittää nostamaan sen maan korkeimpien joukkoon. Se on vain 5 metriä matalampi kuin Suomen korkein rakennelma, vastaavanlainen masto Hollolan Tiirismaalla. Vertailun vuoksi esimerkiksi Pohjoismaiden korkein näkötorni, Tampereen Näsinneula, on "vain" 168 metriä korkea joten niitä tarvittaisiin kaksi päällekkäin jotta päästäisiin Ruotilan maston korkeuksiin. Pariisin Eiffel-torni on huipulla olevine antenneineen kutakuinkin saman korkuinen maston kanssa. Suuretkalliot, laaja avokallioinen mäki jolla masto seisoo, kohoaa hieman yli seitsemänkymmenen metrin korkeuteen merenpinnasta. Näinollen maston huippu piirtää pilviä lähes neljänsadan metrin korkeudella merenpinnasta. Huoltotöitä varten mastossa on hissi jolla pääsee 215 metrin korkeuteen, viimeiset satakunta metriä huipulle on kiivettävä lihasvoimin.

Auton voit pysäköidä lisäkoordinaateissa annetulle paikalle TV-aseman portin pieleen josta avautuu ehkäpä paras mahdollinen näköala mastolle. Mäellä risteilee runsaasti polkuja, tosin niiden havaitseminen jäkälää kasvavilla kallioilla ei aina ole helppoa. Vaan haitanneeko tuo, avokalliota kun riittää joten pusikoiden läpi ei tarvitse rymytä. Hyvä näkymä mastolle, kuin myös lounaan puoleiseen laaksoon ja kaukaisille kukkuloille, avautuu lisäkoordinaattien osoittamassa näköalapaikassa. Kätköllä ei kannata käydä kesällä sadesäällä, silloin maston huippu voi olla pilvessä. Talvella pimeys ja pieni lumisade antavat hienon näkymän, kun maston huipulla olevan vilkkuvalon valokeilat pyyhkivät pimeää taivasta.

Kätkörasia on vajaan litran vetoinen, joten kohtuullisen kokoiset kulkijat ja pienet vaihtotavarat mahtuvat mukaan. Kätkö on löydettävissä talvellakin, jos lunta ei ole aivan mahdottomia määriä. HUOM: Kiilaathan purkin kunnolla takaisin paikoilleen, jos se pääsee putoamaan sen esille onkiminen voi olla hankalaa.

Jos olet liikkeellä kesäaikaan, ÄLÄ mene tutkimaan sitä kätkön lähellä kalliolla olevaa puista hökötystä - siellä asustaa vihaisia pistipörriäisiä! Attribuutti "vaarallisia eläimiä" viittaa niihin, ei käärmeisiin joita toki voi paikalla olla vaikken niitä ole nähnytkään.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

261 Logged Visits

Found it 251     Didn't find it 1     Write note 3     Publish Listing 1     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.