Skip to Content

<

Sairilan Linnavuori

A cache by Majukki Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/30/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Micropurkki camottu Linnavuorelle

Sairilan linnavuori on rautakautinen linnavuori Mikkelissä Saimaan Mustalahden rannalla. Linnavuoren lähiseudulla, muualla Sairilassa sekä Visulahden ja Norolan alueilla on tehty muitakin muinaislöytöjä.

Perustana linnoitukselle toimii noin 30 metrin korkeuteen kohoava jyrkkä, osittain paljaskallioinen mäki. Läntinen ja pohjoinen sivusta nauttivat luontaisesta suojasta erittäin jyrkän kallioseinämän muodossa. Eteläinen puoli on sen sijaan edellisiin verrattuna varsin helppokulkuista: rinne on kalteva, joten sen suojaksi on aikoinaan rakennettu usean metrin levyinen maavalli. Vallin harjalla epäillään olleen paalutus, mutta jäänteitä näistä ei ole säilynyt. Vallissa on noin kahden metrin levyinen, kivillä vahvistettu kulkuaukko. Linnavuoren laelle kulkee lisäksi kaksi käytävävaikutteista painaumaa, joiden tukkimiseen viittaavia kiviröykkiötä on nähtävissä maastossa edelleen.

Sairilan linnavuoren tapauksessa puolustus on tukeutunut vain yhteen puolustusrenkaaseen. On toki mahdollista, että mäkisessä lähimaastossa on ollut toissijaisia varustuksia. Toisaalta lähistöllä on muita linnavuoria ja niistä Otralan linnavuori jopa näköetäisyydellä. Linnavuoren toteutustapa – sijainnista puhumattakaan – viittaa vahvasti karjalaiseen taustaan. Yleisen käsitykseen mukaan linnavuori olisi varustettu 1100- ja 1200-lukujen aikana.

Kätkölle on helpointa lähestyä etelänsuunnasta.
Sairilan tieltä lähtee polku jota myös lähiseudun ratsastustallit joskus käyttävät omiin harrastuksiin.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.