Skip to Content

This cache has been archived.

Penelope: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Delfzijl e.o. 1A3 – Fiemel & Dallingeweer

A cache by borzl & Furcas Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/01/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Datum laatste wijziging: 01/05/2010. Datum laatste cache controle: 21/10/2015.


Vergeet de vogelfoto niet mee te nemen!

Laatste wijziging: 20100503
Laatste cache controle: 20100501


De cache-serie Delfzijl e.o. 1 is de eerste door borzl & Furcas samen uitgezette fietstocht in Delfzijl en omgeving. Deze fietstocht is onderverdeeld in een aantal caches. De 5 caches uit de 1A-serie vormen een fietstocht van circa 15 kilometer en de 6 caches uit de 1B-serie eveneens. Vanaf de opgegeven parkeerplaats (zie: GC1VDQA ) kunnen beide fietstochten worden aangevangen en natuurlijk kunnen beide series ook worden gecombineerd tot één fietstocht van circa 30 kilometer.

De coördinaten voor de bonuscache kunnen worden achterhaald door de tijdens 1A en 1B gevonden codes te combineren met de formule die in de beschrijving van de bonuscache aanwezig is. Neem a.u.b. in overweging dat de caches zowel in stedelijke als landelijke omgevingen zijn geplaatst. Wanneer Muggles verdachte personen of het licht van zaklantaarns op onverwachte lokaties zien is de politie (te) snel gebeld. Helaas moet de cache dan worden verwijderd. Neem wel zelf een pen mee, deze zit niet in alle caches van de serie.

Werkwijze:
Deze cache volgt na 1A2, GC1VDTG. Voer hier de opdracht(-en) uit en herhaal dit totdat je bij de cache aangekomen bent. Vergeet de bonus aanwijzing niet te noteren.
Vervolg je pad dan naar de volgende cache. Ze volgen elkaar netjes op. Als allerlaatste bereken je de bonus en kun je op zoek. Zo kom je uiteindelijk weer in de buurt het beginpunt uit.

Vergeet vooral niet een goede verrekijker mee te nemen


Bij problemen stuur een E-mailtje via het profiel.


Hoewel de meeste mensen dit nooit zullen beseffen, dit is een zeer waardevol gebied. Als je gaat wandelen, dan mag je over de dijken lopen (helaas mag de hond dan niet mee).
Kijk eens naar de info in de link "Related Web Page" Je kunt alleen met deze cache al een dag bezig zijn. Combineer deze dan met Op Roemte 5! GCP3AV.Zoek de naam van deze vogel op in de observatiehut, er zit een kleur in.

Fiemel en Dallingeweer:

Van een wierde is in het buurtschap Dallingeweer geen spoor meer te vinden, al zit deze wel in de naam besloten. De betekenis is de wierde of misschien ook wel het erf van Dallinga. Dalle is een oude mansnaam. De naam komt in de late middeleeuwen voor als Dallenwerum en Dalyngweren. Het is nu een lange streek met verspreid staande bebouwing van vnl. landarbeidershuizen die ongeveer dateren uit de periode 1890 - 1910. Enkele zijn tot grotere woonhuizen verbouwd. In het land ligt aan de Dallingweersterweg 19 boerderij Nooitgedagt. Helemaal in het oosten staat een flinke kop-rompboerderij met daarbij een arbeiderswoning die door de witte pleisterlaag een recreatie woning lijkt. In de Dallingweersterdijk zit een coupure naar de Johannes Kerkhoven Polder.

De buurtschap Fiemel ligt achter de punt van Reide op de plaats waar de Eemsdijk en de Dallingweersterdijk samenkomen. Het kan nauwelijks een woonbuurt worden genoemd, maar er zijn veel historische sporen te vinden. Er staan verspreid getuigenissen van de 'Batterie Termunten' betonnen bunkers en bakstenen manschappenonderkomens van een stelling die de Duitse bezetter in 1944 ter verdediging van Emden heeft aangelegd. Aan de uitloop van het Afwateringskanaal, ooit met sluizen, is in 1952 een gemaal aangelegd.
Hiervan resteerd nog een frontmuur met gedenksteen. In 1977 is er een nieuw gemaal aangelegd, dat grotendeels in het dijklichaam is opgenomen. De elementen op de oplopende dijk zijn transparant en kregen gebogen en golvende daken in contrast met de gesloten, stugge bunkers. Bij Fiemel staan enkele woningen en de boerderij Reidehoeve, thans bezoekerscentrum van het Groninger Landschap.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.