Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Delfzijl e.o. 1A4 – Termunten

A cache by borzl & Furcas Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/01/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Datum laatste wijziging: 03/04/2016. Datum laatste cache controle: 21/10/2015.


De cache-serie Delfzijl e.o. 1 is de eerste door borzl & Furcas samen uitgezette fietstocht in Delfzijl en omgeving. Deze fietstocht is onderverdeeld in een aantal caches. De 5 caches uit de 1A-serie vormen een fietstocht van circa 15 kilometer en de 6 caches uit de 1B-serie eveneens. Vanaf de opgegeven parkeerplaats (zie: GC1VDQA ) kunnen beide fietstochten worden aangevangen en natuurlijk kunnen beide series ook worden gecombineerd tot één fietstocht van circa 30 kilometer.

De coördinaten voor de bonuscache kunnen worden achterhaald door de tijdens 1A en 1B gevonden codes te combineren met de formule die in de beschrijving van de bonuscache aanwezig is. Neem a.u.b. in overweging dat de caches zowel in stedelijke als landelijke omgevingen zijn geplaatst. Wanneer Muggles verdachte personen of het licht van zaklantaarns op onverwachte lokaties zien is de politie (te) snel gebeld. Helaas moet de cache dan worden verwijderd. Neem wel zelf een pen mee, deze zit niet in alle caches van de serie.

Deze cache volgt na 1A3 GC1VDTG. Voer hier de opdracht(-en) uit en herhaal dit totdat je bij de cache aangekomen bent. Vergeet de bonus aanwijzing niet te noteren.
Vervolg je pad dan naar de volgende cache. Ze volgen elkaar netjes op. Als allerlaatste bereken je de bonus en kun je op zoek. Zo kom je uiteindelijk weer in de buurt het beginpunt uit.

Vergeet vooral niet een goede verrekijker mee te nemen
Bij problemen stuur een E-mailtje via het profiel.


Help, wat is dit nu? Als je het niet begrijpt. kijk dan naar de link (Related Webpage) bovenaan aan deze cache beschrijving.
Vanaf de boerderij "Nooitgedacht" is de volgende routekaart geldig (opritten naar huizen, etc tellen niet mee!) :

Vanaf het hokje bij de de oprit zoek je langs de weg de volgende trefwoorden:

NieuweZorg ( 0 )
Bushalte ( 1 )
Plexat ( 2 )
Kerk ( 3 )
Paardenren ( 4 )
Paddestoel ( 5 )
Ex-molen ( 6 )
Zeehond ( 7 )
Speeltuin ( 8 )
MeeuwOpBlauwePaal ( 9 )

De volgorde waarin je ze tegen komt is bepalend:
Vind je het object aan de rechterkant van de weg. handel dan als volgt, de eerste is A, de tweede B etc.
Vul bij de desbetreffende letter het getal in wat achter het woord tussen haakjes staat en schrap het van de lijst.
Er staan ook zaken aan de linkerkant van de weg, deze schrap je door, ze krijgen geen letter en waarde.
Aan het eind van de strip, moet je alle trefwoorden gehad hebben. De cache ligt dan op:
Noord 53 FB.ABC Oost 7 CF.DEF

Termunten:

Termunten is een wierdendorp met een rechthoekige structuur. De wierde is waarchijnlijk al voor de jaartelling opgeworpen, maar in de vroege middeleeuwen is er pas bestendige bewoning op de hoge wierde.
Het was in de middeleeuwen een belangrijke handelsplaats bij de kust en aan het riviertje de Munte, waaraan het de naam te danken heeft. Omstreeks 1300 is de Munte afgdamd en is er een uitwateringssluis geslagen.

In 1258 stichtten cistercienzers uit Adurd ten zuiden van Termunten, bij het huidige buurschap Baamsum het klooster Menterne. De broeders van dit grijze monnikenklooster hielden zich onder meer bezig met indijkingen en landontginning. Het is aannemelijk dat het klooster invloed heeft gehad op de kerkbouw van Termunten. De kerk, of liever het restant daarvan wordt wel als kloosterkerk beschouwd. Er stond een eenbeukige, tufstenen kerk uit de 12de eeuw die in het derde kwart van de 13de eeuw is vervangen door een driebeukige kruiskerk. De dwarsarmen zijn aan het eind van de 16de en het schip in de 17de eeuw gesloopt, waardoor alleen de viering en het koor bewaard zijn gebleven. Het restant vertoont zowel binnen als buiten een excellente uitvoering van romano-gotiek. De kerk is in de laatste oorlogsmaanden ernstig beschadigd en van 1945 tot 1950 gerestaureerd. Toen is ook de wat iele westtoren toegvoegd ter vervanging van een dakruiter.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.