Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Delfzijl e.o. 1B2 – Binnen Ae

A cache by borzl & Furcas Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/01/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Datum laatste wijziging: 01/05/2010. Datum laatste cache controle: 21/10/2015.


De cache-serie Delfzijl e.o. 1 is de eerste door borzl & Furcas samen uitgezette fietstocht in Delfzijl en omgeving. Deze fietstocht is onderverdeeld in een aantal caches. De 5 caches uit de 1A-serie vormen een fietstocht van circa 15 kilometer en de 6 caches uit de 1B-serie eveneens. Vanaf de opgegeven parkeerplaats (zie: GC1VDQA ) kunnen beide fietstochten worden aangevangen en natuurlijk kunnen beide series ook worden gecombineerd tot één fietstocht van circa 30 kilometer.

De coördinaten voor de bonuscache kunnen worden achterhaald door de tijdens 1A en 1B gevonden codes te combineren met de formule die in de beschrijving van de bonuscache aanwezig is. Neem a.u.b. in overweging dat de caches zowel in stedelijke als landelijke omgevingen zijn geplaatst. Wanneer Muggles verdachte personen of het licht van zaklantaarns op onverwachte lokaties zien is de politie (te) snel gebeld. Helaas moet de cache dan worden verwijderd. Neem wel zelf een pen mee, deze zit niet in alle caches van de serie.

Binnen Ae

Binnen Ae is een buurtschap op de grens van de gemeenten Scheemda en Delfzijl in de provincie Groningen. De buurtschap bestaat uit een aantal boerderijen langs de gelijknamige weg. Het ligt in het verlengde van Oostwolderhamrik (het buitengebied van Oostwold) aan de weg van Nieuwolda naar Woldendorp.De buurt ligt bij een van de oudste dijken die na het ontstaan van de Dollard werden aangelegd om het verdronken land weer terug te winnen. Langs de buurtschappen stroomt het riviertje Ae, dat een restant van de Munte is.

De Munte, Munter Ee, Termunter Aa of Oude Ae is een voormalige rivier in Oost-Groningen tussen Wildervank en Termunten, waar het in de Eems uitmondde. Ze ontstond ten westen van het tegenwoordige Wildervank waar verschillende veenbeken bij elkaar kwamen. Eén van de veenbeken werd gevoed door het Drenter- of Zwanemeer. Deze meerstal lag op de plek waar thans de Westerdiepsdallen liggen. Op de zuidgrens van Veendam verbreedde de Munte zich doordat hij de Hoedmansgruppe in zich opnam.

Afdamming en verveningen hebben tot het verdwijnen van de rivier geleid. De Munte is enkel nog herkenbaar tussen Woldendorp, Baamsum en zuiden van Termunten en wordt hier dan ook nog Oude Ae genoemd.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.