Skip to content

This cache has been archived.

Yohan: Deze unieke cache wordt helaas definitief gearchiveerd. Met dank aan nickvanbael voor het melden van de verdwijning van de munitiekist.

Dank aan alle cachers die deze route ooit reden. Ik heb genoten van de vele toffe logs en foto's.

More
<

De Trans-Kempen route

A cache by Yohan Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/09/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

De Trans-Kempen route by Yohan

Edit op 17/04/2012: Vanwege de aanleg van de N19g, die Geel met Kasterlee verbindt, diende de GPS-track en de opgave te worden aangepast. Op 2 a 3 plaatsen zal je mogelijks je plan wat moeten trekken. Net zoals de locals dat doen.

Een ietwat avontuurlijke, mooie, niet-lusvormige rit van Lichtaart naar Postel, waarbij we niet alleen de Antwerpse Kempen doorkruisen, maar ook even de provincies Limburg en het Nederlandse Noord-Brabant aandoen. Het gevarieerde traject is ongeveer 50km lang en loopt hoofdzakelijk langs trage wegen. Hou er rekening mee dat de meesten hier 6 a 8 uur zoet mee zullen zijn. Want er is veel te zien en te beleven onderweg. Deze trip is ontworpen voor voertuigen met enige bodemvrijheid, zoals bv. SUV's en 4x4's. Het is een greenlaning rit met respect voor de natuur, geen ruige 4x4-toestanden.

Volg de track die je kan downloaden in MapSource, Ozi Explorer of GPX-formaat. Als je de track niet volgt, heb je zo goed als niks aan deze cache, want dan mis je de mooiste stukken. Op elk WP voer je de bijhorende opgave uit. Met de bekomen resultaten zal je telkens het volgende waypoint en uiteindelijk ook de stashlocatie kunnen bepalen. Het grootste gedeelte van de tocht is met bijna elke wagen mogelijk. Slechts op een paar plaatsen is enige bodemvrijheid noodzakelijk. Als de zandwegen er droog bijliggen, kan dit parcours met vrijwel elke SUV gereden worden. In erg modderige omstandigheden is een 4x4 aanbevolen, vooral op WP2. De nieuwe track voert u voor alle zekerheid met een brede bocht rond wp2 en niet er langs. De echte 4x4-rijders mogen uiteraard langs wp2 rijden.

Mag ik je, in ons aller belang, vriendelijk vragen om het “handvest van de 4x4 rijder” te lezen en te allen tijde na te leven? In ’t kort: Respect voor de natuur en eerbied voor andere weggebruikers.

Onderweg kom je diverse drank- en eetgelegenheden tegen en nabij het eindpunt kan je bij mooi weer nagenieten op het tuinterras van de taverne (maandag gesloten). Bovendien passeer je heel wat caches zoals de traditionals:
GC2DGCZ: 2-in-één 3 by toverke20000
GC2HNJC: 't kapelleke van Goor by toverke20000
GC162CP: Rondje Cacheterlee: molen van Brustele by de duvels
GC3984J: Houtwinning op Ten Aard - KD B by Balthazaar
GCKVCP: Baron Coppens by TomPetLegend
GC3984R: Uitkijk op het Prinsenpark - KD F by Balthazaar
GC333M5: 24 <--------> 25 by kogamiyata
GC30WZ9: Retie's mooiste 03 "Tussen de Weien"by grietjejim
GC30X3E: Retie's mooiste 06 "Het kruispuntje in't bos" by grietjejim
GC1WXC1:Dombrug by Gibbon80
GC241J3: Dubbele moord in Postel by dardanus
en de mini-multi cache GCMY55: De Steen Der Zeven Heerlijkheden by jvdm1632.
Hou er rekening mee dat het zoeken en loggen van deze bijkomende caches behoorlijk wat extra tijd kan vergen. 's Morgens vroeg genoeg vertrekken is dus de boodschap.

Geniet ervan!

Met dank aan DanPan voor de hulp bij de voorbereidingen, scoffie voor het proefrijden en het proberen "unbackwardable" maken van de opgave en toverke20000 en PetCar voor het advies i.v.m. de omleiding vanwege de aanleg van de N19g.

Foto’s van uw belevenissen tijdens het rijden van de route worden zeer gewaardeerd.

Vul in het rooster hieronder je gevonden waardes in:

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

P

Q

R

S

T

U

V

W

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.