Skip to Content

<

Ahomansikka - Mansikkaniemi

A cache by Jusami Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/31/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämäkin kuuluu Kanta- Hämeen perinnemaisemiin joita kovasti elvytellään ja suojellaan.

Kartalla sen verran suuri tyhjä alue että kun nyt töissä sielläpäin oltiin niin ajateltiin purkki maanomistajan luvalla kätkeä.

Mansikkaniemi
Kostilan kylässä, kymmenen kilometriä Lammin kirkolta koilliseen on pienipiirteinen laidunalue, jolla tilan rakennukset, metsälaitumet, haat ja kylvönurmet lomittuvat vaihtelevasti toisiinsa. Haat ja metsälaitumet ovat kasvillisuudeltaan paikoin edustavia, mutta metsälaitumet ovat alilaidunnettuja ja osa hakamaista on rehevöitynyt. Luonto-Liiton koordinoima Ahomansikka-hanke on jo useana vuonna entisöinyt ja kunnostanut Mansikkaniemen perinnemaisemaa, mutta hankkeen määrärahojen loppuessa pitäisi saada joku yhdistys tai yhteisö jatkamaan tätä tärkeää työtä. Alueen tunteva työporukka on kyllä kasassa, mutta rahoitus perinnemaiseman säilymisen edistämiselle puuttuu. Alueen huomionarvoisia kasveja ovat nurmitatar, ruusuruoho sekä kullero. Myös purtojuuri, valko- ja sinivuokko sekä peurankello kuuluvat kasvistoon. Alueella kasvaa myös ketokaunokkia. Kasvillisuudeltaan edustavan, kivisen ja mättäisen haan koivuvaltainen osa sijaitsee Kostilanpolun molemmin puolin. Puustoa on paikoin harvennettu ja harvennetaan edelleen. Valtalajeja ovat nurmirölli, nurmilauha, nurmikaunokki sekä metsäapila. Kostilanpolun pohjoispuolen kivinen ja mättäinen keto tarjoaa hoidon jatkuessa aina vain uusia yllätyksiä vanhojen laidunkasvien työntäessä siemenpankeistaan uusia versoja kedon saadessa niittojen ja raivausten johdosta lisää valoa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

233 Logged Visits

Found it 222     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.