Skip to Content

<

Ahomansikka - Haavisto

A cache by Jusami Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/14/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Haaviston tilan mailla on luonnonsuojelulain nojalla rauhoittamaton iso petäjä. Isännän luvalla on alueella pieni geokätkö.

Kostilan kylässä, yhdeksän kilometriä Lammin kirkolta koilliseen, Haaviston talon koillispuolella on 1980-luvun lopulla laidunnettu haka ja niitty, jolle on istutettu kuusta laidunnuksen loputtua. Pienellä mäenkumpareella on heinittynyt mäntyhaka. Valtalajeja ovat hietakastikka, aho- ja paimenmatara, nurmirölli sekä metsäapila. Istutuskuusikossa vallitsevat nurmirölli, sananjalka ja vuohenputki. Niittykuvioilla kasvavat röllin lisäksi ahomatara, heinätähtimö, hiirenvirna ja pukinjuuri. Ketokaunokki, ruusuruoho sekä kullero ovat huomionarvoisia. Aluetta on hoidettu perinnemaisemana muutaman vuoden ajan. Rahoituksen päättyessä on vaarana, että keto heinittyy ja pusikoituu uudelleen. Mikäli rahoittaja löytyy, voidaan tämän niityn arvokkaan kasvi- ja hyönteislajiston säilyminen turvata. Osaava työporukka odottaa vain toimeksiantoa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

240 Logged Visits

Found it 230     Didn't find it 1     Write note 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.