Skip to Content

<

Farwetter

A cache by mr.breeze Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/06/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bovenstaande coördinaten zijn niet van de cache . De coördinaten van de cache mag je zelf eerst even berekenen. Het world wide web helpt je verder. Neem :

De lengte van het Van Harinxmakanaal = A B C

De maximale lengte van de schepen die het Van Harinxmakanaal kunnen bevaren = D E

Jaar van voltooiing van het Van Harinxmakanaal = F G H I
De cache ligt op N 53 F [C-E] . D [E-H] [E+I]
en E 005 A [H-E] . [C-A] D [G-D-F]
(Ter controle: N coördinaat opgeteld is: 23
E coördinaat opgeteld is: 18)

Een kanaal, vaart of gracht is een kunstmatig aangelegde waterweg. Haar belangrijkste functie is als vaarroute voor schepen. Soms worden kanalen gegraven naast onbevaarbare gedeeltes bij een rivier. Dan spreken we van een lateraal kanaal. Kanalen kunnen ook water aanvoeren (irrigatie) het zijn dan voedingskanalen en voeren ze water af (drainage) dan zijn het afleidingskanalen.
Tot de komst van de spoorwegen was het vervoer over water goedkoper en sneller dan over land. Dat kwam doordat men een grotere lading kon vervoeren en de wegen vaak onverhard en slecht waren. De eerste kanalen moesten water naar de velden brengen. De irrigatie vond men al terug bij de beschavingen in het Oude Egypte en Mesopotamië In China begon men met het bevaarbaar maken van rivieren door het water op te stuwen of de rivier te verdiepen of verbreden. Later begon men ook al met het graven van nieuwe kanalen, om meanders en ondiepe gedeelte af te snijden. Daarbij begon men ook met de bouw van sluizen.

Zonder water geen leven. Dat geldt voor mens, plant en dier. Het is dan ook een kostbaar goed. Dat wil zeggen, zoet water. Want hoewel de aarde voor meer dan zeventig procent uit water bestaat, is er maar een klein gedeelte zoet. IJsbergen ogen kolossaal, maar in totaal bestaat maar één procent van de totale waterhoeveelheid op de aarde uit ijs en sneeuw. Maar liefst 97 procent zit in de wereldzeeën en is zout. De resterende twee procent is zoet. En daar moeten we zuinig op zijn.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

300 Logged Visits

Found it 282     Didn't find it 5     Write note 3     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 26 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.