Skip to Content

<

Hitsumer Hichte

A cache by mr.breeze Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/20/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Een tuibrug is een brug waarvan het brugdek gedragen wordt door kabels of tuien, die bevestigd zijn aan een pyloon. In Nederland is de tuibrug het meest gebruikte brugtype bij grote overspanningen. Een voordeel van de tuibrug is de eenvoud van de constructie. De pylonen nemen de drukkrachten op en de tuien de trekkrachten; alleen het brugdek kent een beperkt buigend moment.
Het brugdek en de pylonen kunnen op verschillende manieren door de tuien met elkaar worden verbonden.
Bij een harpconfiguratie lopen de tuien evenwijdig en zijn ze op verschillende hoogten aan de pyloon bevestigd. Bij een waaiervorm lopen alle kabels naar de bovenzijde van de pyloon. Ook zijn er tuibruggen waarbij de kabels één punt op een pyloon verbinden met één punt op het brugdek aan weerszijden van de pyloon.
Ook is er een onderscheid te maken tussen bruggen waarvan de tuien zich symmetrisch aan beide zijden van de pyloon bevinden en bruggen met eenzijdig getuide pylonen. Een eenzijdig getuide pyloon draagt slechts naar één kant het brugdek. Dit is het geval bij de Hitsumer Hichte, de nieuwe fietsbrug over de zuidelijke rondweg in Franeker. Met de nieuwe brug is de bestaande fietsroute van Hitzum naar Franeker via het Binnenpad in ere hersteld.

Bovenstaande coördinaten zijn niet van de cache. Je kunt hier parkeren als je wandelend of fietsend naar de cache wilt. De coördinaten van de cache mag je zelf eerst even berekenen. Het world wide web helpt je verder.

1. Wat is de lengte van de pyloon in meters? = AB
2. Het aantal inzendingen voor de naam van de brug? = CDE
3. Een tuibrug wordt ook wel ………genoemd. Stapeltel de letterwaarden = F

Je kunt nu de cache locatie berekenen:
N 53 C (B-E).(C+D) (D-C) (B-A) (= opgeteld 23)
E 005 (A+C) A.(B-E) (F-C) F (= opgeteld 23)

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.