Skip to Content

<

Vliegveld Wieringermeer

A cache by M en M 2 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/15/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


HISTORIE


historie vliegveld
De huidige Vliegclub Wieringermeer is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen de reeds bestaande Vliegclub Wieringermeer en de MLA vliegclub Noord Holland Noord. De MLA vliegclub NHN opereerde al geruime tijd vanaf tijdelijke z.g. artikel 14 vliegveldjes in de omgeving van Heerhugowaard en Hoorn, wat een belemmering bleek te zijn voor de Vliegclub Wieringermeer om een vergunning voor de aanleg van een nieuw permanent vliegveld te verkrijgen; in de optiek van de overheid waren er immers al velden beschikbaar, dus nog een nieuw veld erbij zou te veel van het goede zijn.
Nadat uit overleg gebleken was dat eventuele nadelen van een fusie niet op zouden wegen tegen de voordelen, die er voor beide partijen uit behaald zouden kunnen worden, is eind 2002 besloten tot de samenvoeging en heeft de vliegclub NHN geen nieuwe vergunningen meer voor de tijdelijke velden aangevraagd, waarna de weg vrij was voor de aanleg van het nieuwe vliegveld.
Omdat slootjes vanwege de waterhuishouding niet gedempt mogen worden en de gewenste 400 meter baanlengte niet tussen 2 slootjes inpaste, moest eerst begonnen worden met het overbruggen ervan, waarna het terrein pas geëgaliseerd en ingezaaid kon gaan worden.

Pioneer 300

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.