Skip to content

This cache has been archived.

VuurVos: De cryptex is gepikt. Vermits dit het hele doel van deze reeks was, wordt de hele reeks gearchiveerd.
Voor meer uitleg zie http://vuurvos.posterous.com/de-zonderlinge-archivering

More
<

De zonderlinge ruïne

A cache by VuurVos Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/06/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een reeks van 5 traditionals die je nodig hebt om de finale mystery te kunnen loggen. In elke cache vind je een woord terug dat je moet onthouden.In 2 van de caches vind je ook de waardes terug van UVW en XYZ. Deze heb je nodig om de mystery te kunnen localiseren.

Dit bos ligt vol met paadjes die je brengen waar je moet zijn.Volg ze alsjeblief.

Dit is een fictief verhaal over de zonderling van Curtenberg. Zo werd de gekke uitvinder van Kortenberg namelijk lang geleden genoemd. Hij mocht van de graaf van Curtenberg in een klein huisje op zijn domein wonen. Gratis en voor niks, zelfs van eten en drinken werd hij voorzien. Maar dan moest hij als tegenprestatie wel al zijn uitvindingen afstaan aan de graaf.

Zoals wel vaker het geval is met briljante uitvinders, komt de inspiratie niet op commando, en bij hem was het niet anders. Hij was gelukkig in zijn knusse huisje in dit betoverend mooie bos, maar de inspiratie bleef uit. Toen hij na een jaar nog niks van enig belang had uitgevonden om af te staan aan zijn meester, ontzegde deze hem van spijs en drank. Hij mocht in zijn huisje blijven, maar voor eten en drinken moest hij zelf maar zorgen.
De honger had alvast een positief resultaat : door al dat denken aan eten vond hij een systeem uit om eten te bewaren tijdens de warme zomers namelijk de ijskelder.

Toen hij op een sombere winterdag op de versteende resten van een boom naast het kabbelende beekje zat, turend in het glinsterende water, wachtend op een goed idee, hoorde hij ineens iemand roepen. Het was de zoon van de graaf, die om hulp riep!
Hij snelde onmiddellijk ter hulp, maar het kon niet baten, in de armen van de zoon lag het levenloze lichaam van zijn vader, de graaf. Op deze vermaledijde plaats vind je nog steeds een gedenksteen van deze gebeurtenis terug.

Later, toen de zoon de nieuwe graaf van Curtenberg werd, liet deze hem een tempel ontwerpen ter nagedachte aan zijn vader. Deze tempel kan je nog steeds zien op de Warandeberg.

In de archieven vond ik enkele schetsen terug van zijn uitvindingen, en ééntje ervan heb ik kunnen nabouwen. Deze heb ik verstopt in de finale cache van deze reeks.
Om deze uitvinding te laten werken, moet je echter over alle gegevens beschikken die je terug kan vinden in de 5 andere caches uit deze reeks.

Zoals ik bij het begin al zei: dit is een fictief verhaal. Als je geïnteresseerd bent in de echte geschiedenis achter deze plaatsen, klik dan hier.

Vous préférez le français? Cliquez ici.

Do you prefer english? Click here.


Vond je het leuk? Neem eens een kijkje op onze website en ontdek onze andere caches...

Goud:Weedboer

Zilver:gerarke

Brons:SAILtm


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.