Skip to Content

Traditional Geocache

Bilfällan

A cache by mr_minning Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/23/2009
In Västra Götaland, Sweden
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Följande stycke är saxat ur Göteborgs-Posten 2009-02-10.
Uppdaterad: 2009-02-10 08:39

Bussgrop farlig för bilister


En felbyggd bussgrop i Eklanda har blivit bilisternas stora skräck. Efter att ha bevittnat ett 15-tal olyckor de senaste veckorna har Christian Nygård startat en privat kampanj mot det spektakulära väghindret.


TYCK TILL Är det rätt att ha bussgropar där bilar kan fastna?


- Det är ett väldigt, väldigt högt pris att betala bara för att man missar en skylt, säger han och sneglar ner i den nästan halvmeterdjupa gropen.
I den ligger en avsliten registreringsskylt, diverse plåtdelar, fälgskydd och lite glassplitter. Allt är rester från bilar som kört ner och fastnat i gropen.
Hindret har funnits ett bra tag i området, men för ett par veckor sedan flyttades det 30 meter österut. Därefter har olyckorna blivit fler och allvarligare.
På flera ställen finns skyltar som upplyser om att gropen finns och att bara bussar kan och får köra förbi den. Men av någon anledning är det ändå många bilister som - avsiktligt eller av misstag - genar via bussgatan och fångas upp i den djupa gropen.
- Folk känner sig otroligt dumma. Vi har haft folk som suttit inne hos oss och storgråtit, säger Christian Nygård.
Även om han inte själv har drabbats så har han engagerat sig hårt i frågan. Sedan hindret flyttades till sin nuvarande plats har han mejlat information och massor av olycksbilder till Mölndals gatukontor.
Hela tiden med samma frågeställning: Hur länge ska det här få fortsätta?
- Värstascenariot är ju att en obältad förare kör ner här. Då kan det bli allvarliga skador, konstaterar han.
Gatukontorets projektledare, Claes Engwall, medger att gropen är olyckligt utformad. När den flyttades till sin nuvarande plats blev den lite djupare än vad som varit fallet innan.
- Den har blivit för djup. Det är ju meningen att bilar ska fastna i den men det får inte bli så här stora skador. Och det får aldrig bli personskador.

Är det risk för det just nu?

- Ja, det föreligger nog en sådan risk.
Enligt Claes Engwall ska hindret göras grundare inom kort, förmodligen inom några dagar. Gatukontoret skissar också på lösningar för att gropen ska bli lättare att upptäcka, till exempel genom reflexer och förbättrad skyltning.
Några planer på att ta bort gropen finns dock inte i nuläget.

Fredrik HofflanderDet är alltid med viss nyfikenhet i blicken man följer ”den där bilen som bara ska ta en genväg” och som sätter kurs mot (den väl utmärkta) bussgropen. Någon tar det försiktigt och mer glider ner. Någon försöker med högre fart och dyker ner i ett inferno av flygande nummerplåtar och utlösta krockkuddar. Man ingen tar sig upp av egen maskin. Vid ett tillfälle har en gammal Volvo setts ta ordentligt med fart, och nästan på ett magiskt sätt, studsat över… Men de allra flesta inser naturligtvis att det är en dålig idé att ens försöka ta sig över med bil (därför krävdes även att stänga av cykelvägen för biltrafik). Det har varit ett antal utflykter med barnen hit, som gärna vill se fällan och vraken där i, och om och om igen få förklarat för sig varför bilarna kör ner i den.

Som extra krydda får du som loggar gärna berätta om du sett någon bil gå i fällan - eller om du hittar resten av någon bil i fällan.

Not: Fällan har redan gjorts om, och även flyttat en liten bit, som det antyds i artikeln att de ska göra.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

489 Logged Visits

Found it 467     Didn't find it 4     Write note 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 5     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 20 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 11/15/2017 3:22:07 PM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (11:22 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page