Skip to Content

This cache has been archived.

Emerentia: Burken är mycket riktigt borta. Man kan också se tecken på att det emellanåt finns folk som uppehåller sig precis i närheten, så jag hyser inte så mycket hopp för att göra ett nytt försök med en ny burk. Så denna får gå i graven [:(]]

More
<

XMAS2009 - 07 - Granen

A cache by Emerentia Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/7/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Denna cache är en del av en "Cachekalender" som består av 24 cacher som släpps var sin dag under december 2009 fram till jul. Cacherna är placerade på olika platser i hela landet.

Seden med julgran dök upp i Tyskland under 1400-talet. När julgranen först dök upp i Sverige var den bara en i mängden av dekorationer gjorda av levande kvistar, men med tiden kom den tyska nymodigheten att dominera. Den första rapporterade svenska julgranen är från 1741, men det dröjde innan seden spred sig utanför godsen och herrgårdarna. Först kring 1900 hade den trängt bort de äldre mer bondska trädprydnaderna även ute i stugorna. Äldre tiders julgranar var oftast små och kunde vara placerade i en kruka eller på ett bord. De första svenska granarna var i allmänhet dekorerade med levande ljus och godsaker som frukt och konfekt. Man hängde vanligtvis äpplen i granen för att tynga ner de grenar som ljusen satt på så att de skulle sitta rakare. Det blev dock allt vanligare att familjerna började tillverka sina egna prydnader i papper och halm. Från åren kring 1880 fanns det färdiga julgransprydnader att köpa i de större svenska städerna. De finaste var importerade från Tyskland. (källa Wikipedia)

Cachen finns i en gran, dock utan julgransprydnader.

Det är ett dike mellan vägen och cachens placering, men det finns en spång att gå över på. Var försiktigt med diket, särskilt om det är snöigt!

Cacheinnehåll: Loggbok, stashnote, diverse bytespryttlar samt FTF-pris.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

169 Logged Visits

Found it 161     Didn't find it 2     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.