Skip to content

Bordspel event IV [BSE04] - Stratego Event Cache

This cache has been archived.

mlvdburg: Het is nu een maand geleden.
Iedereen heeft tijd genoeg gehad om te loggen

Mlvdburg

More
Hidden : Sunday, 30 May 2010
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Event beschrijving
N 51° 51.803 E 004° 20.516

Intro
Na drie andere events, waarop we vele leuke reacties hebben gekregen.
Zijn we al weer ongeveer een half jaar bezig met de voorbereidingen van een vierde event.

Ook dit jaar gaan we een bordspel omzetten naar een GPS-cache.

Dit jaar gaan we een veldslag naspelen in het bekende bordspel Stratego. Echter gebruiken we hiervoor "Stratego 4".Dit is een Stratego-spel dat met 3 of met 4 spelers gespeeld kan worden. Het lijkt erg op het originele Stratego , maar er zijn toch belangrijke wijzigingen in aangebracht. Het doel is om als eerste je vlag op de top van het kasteel te plaatsen

Spel uitleg
Voorbereiding
: Voordat het spel begint, zet je in het geheim je startopstelling neer. Alle stukken staan bij elkaar aan jouw kant van het bord. Er zijn geen beperkingen hoe de stukken neergezet mogen worden. Wanneer de stukken neergezet zijn, mogen ze alleen nog tijdens het spel volgens de regels verplaatst worden.

Een spelbeurt : De spelbeurten gaan hetzelfde als in het basisspel. Er zijn echter wel enkele verschillen, die nieuwe mogelijkheden bieden.

Verschillen : Een belangrijk verschil met origineel Stratego is dat de vlag voor iedereen zichtbaar is. Hij wordt namelijk gedragen door een stuk (door hem er bovenop te plaatsen). Dit kan elk willekeurig stuk zijn, maar een stuk dat de vlag draagt, mag nooit meer dan 1 stap per beurt lopen. Je vlag kan nu echter ook door de tegenstander worden veroverd, die er als een haas mee vandoor gaat. Om te kunnen winnen, moet je eerst je vlag terugveroveren om hem vervolgens op het kasteel te plaatsen. Verder heeft elke speler 2 kanonnen tot zijn beschikking. Deze schieten precies 3 hokjes ver, mits er geen andere stukken of het kasteel tussen zitten. Elke stuk dat geraakt wordt, wordt van het bord verwijderd, maar ook het kanon gaat van het bord af ! De kapitein zit voortaan op een paard en mag per beurt 2 stappen lopen en daarbij ook een bocht maken. Hij mag slechts 1 keer aanvallen per beurt. Als je een kanon opstelt net achter een meertje, dan kan hij precies de buitenste ring van het kasteel raken. Een uitermate belangrijke positie dus.

Het kasteel bestaat uit 2 ringen. Een buitenste ring en een binnenste ring. Elke ring telt als 1 vakje. Er zijn daarmee een heleboel vakjes die aan de buitenste ring grenzen. Je mag ook zonder vlag het kasteel betreden. Hiermee maak je het de anderen moeilijk om met een zwak stuk de vlag naar boven te brengen, maar tegelijkertijd maak je het ook jezelf erg moeilijk, omdat je elkaar niet kan passeren in het kasteel. Je kunt dan bijvoorbeeld in de buitenste ring je vlag neerleggen en deze vervolgens ophalen met het stuk dat in de binnenste ring stond.

Promoveren : Telkens als je een duel wint, krijg je een punt erbij op je promotiekaart. Zodra je 6 punten hebt verzameld, moet je meteen een van je geslagen stukken weer in het spel brengen op je promotieplaats. Is deze plaats bezet, dan heb je pech en ben je al je punten weer kwijt. Ook als je de vijandelijke vlag oppakt/verovert, terwijl de oorspronkelijke eigenaar hem als laatste in bezit had, mag je direct een stuk in het spel brengen.

Het einde : Zodra iemand zijn vlag in de binnenste ring van het kasteel weet te brengen, heeft hij het spel gewonnen.

Strategie : Als een tegenstander met de vlag de buitenste ring betreedt, schiet je hem dan weg met je laatste kanon of verwacht je dat de overige spelers dat wel doen. Dit soort beslissingen gaan de boventoon voeren. Je hebt voortdurend met 2 tegenstanders te maken en soms zelfs met 3. Zowel links als rechts zit een tegenstander en bij het spel met 4 spelers kom je bij het kasteel ook vaak nog de laatste tegenstander tegen. Als je een grote aanval richt op je linkerbuurman, kun je vaak van rechts wel een inval verwachten. In de oorspronkelijke versie moest je erg zuinig zijn met je stukken. Nu er echter een promotie regeling is, kun je wat onvoorzichtiger zijn. Als je tegenstander bijna gaat promoveren, moet je ervoor zorgen dat zijn promotieplaats bezet is, hetzij door zijn eigen stukken, hetzij door een ander stuk. Als hij dan een duel wint, verliest hij al zijn punten weer. 

Event :
Deze stategische dag zal plaats vinden op 30 mei 2010, vanaf 9.00 uur zijn er mensen aanwezig op de coördinaten boven aan de pagina.
Het event zal maximaal tot 23.00 uur duren.
Graag willen wij weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen
Meld je dus aan voor Stratego via de inschrijfpagina.

De kosten voor dit spel zijn € 2,50 per persoon. Hier krijg je dan twee koffie /theebonnen voor. Ook iets lekkers bij de koffie / thee ontbreekt dan niet. Verder krijg je een uitdraai voor de hele dag.

We zullen zorgen dat een BBQ aanwezig is, hiervoor zullen aparte BBQ-pakketen a € 8,00 per stuk voor verkocht worden. Laat echter wel weten met hoeveel personen je komt en of je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid. Geef ook aan hoeveel BBQ-pakketen je wenst.

Een BBQ pakket bestaat uit diverse stukken vlees.

De cache is met kinderen te doen, hou er wel rekening mee dat je eerst diverse gebieden afmoet met ieder een grootte van ongeveer 2 a 3 km
Om het event te mogen loggen hoef je niet de Cache "Stratego"opgelost te hebben.
Je kan er dus ook voor kiezen om de andere cache's in Hoogvliet te lopen.
Omdat dit het event is voor het online komen van de nieuwe Stratego cache (Difficulty: 3.0 out of 5 Terrain 3.0 out 0f 5), zullen we de andere cache's in de omgeving niet uitprinten. Sommige cache's zullen echter wel te combineren zijn met de aanwijzingen.
Voor de FTF van de Stratego cache (niet het event en de cache levend Stratego) hebben wij een ongeactiveerde coin liggen.

Voor mensen die van ver komen of het gezellig vinden is er de mogelijkheid om in het gebouw te blijven overnachten.
Dit kan alleen in de nacht van zaterdag op zondag. Vanaf 20.30 uur bent u dan welkom.
Neem dan een luchtbed, matje of veldbed mee en vergeet dan niet uw slaapzak.
Eten voor 's ochtends is dan ook handig om mee te nemen. Laat wel van te voren weten als u hier gebruik van wilt maken, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Cache's op het event
- Event cache
- Strategie rood
- Strategie blauw
- Strategie groen
- Stratego the cache
- Levend Stratego (pas na de BBQ)
- Mlvdburg Bonus, je zal wel het hekje moeten doen.(GC186PB),
- Het gele bussie (gc3200 )
- De bestaande caches (zelf uitprinten en oplossen)
- Eventuele andere cache's (hitchhikers), die worden meegenomen

Voor de cache is het niet nodig om ervaring met het spel Stratego te hebben.
Echter scheelt het wel in de spelwijze. Mensen die het spel niet kennen, kunnen op de dag zelf informatie vragen.

Het spel is in de winkel en op markplaats te koop.
Indien je dit spel wil kopen, hou er rekening mee dat je stratego 4 koopt (voor 3 a 4 spelers)

Op de dag zelf kunt u ook langs komen, we zorgen voor extra uitdraaien, maar kunnen dan niet garanderen dat u kunt deelnemen aan de BBQ.

Vorig jaar hebben we als proef, alle waypoints in gpsen gezet. We kijken of het dit jaar weer mogelijk is om dit te doen.

Organisatie [7 personen]
Mlvdburg, The ice shill master, De-gewone-rat, Henchall (2), Raksha 2006, Thaa.
Verder krijgen we de hulp van Scouting Hoogvliet.

Extra noot: Scouting Hoogvliet spaart Lege Batterijen en Cartridges, mocht u deze thuis nog overhebben dan kunt u deze afgeven aan de groep.

Additional Hints (Decrypt)

Jvy wr wr tryhx orcebrira bs trjbba rra trmryyvtr qnt. Xbz qna anne urg rirag

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)