Skip to Content

<

Tjæreby Gadekær

A cache by Pølsemanden Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/15/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tjæreby Gadekær

Tjæreby, der ligger ligger sydøst for Vor Frue, er den sydligst beliggende landsby i Roskilde Kommune. Landsbyen, der er ganske lille, stammer fra vikingetiden og består af en klynge gårde og huse langs den øst-vest-gående gennemfartsvej, Tjærebyvej. Gårdene ligger hovedsageligt
langs den nordlige side af Tjærebyvej, og specielt den vestlige gård, Falkenhøj beliggende lige over for det lille gadekær, er meget markant. De tre flotte længer på det svagt skrånende terræn oven for vejen udgør i sammenhæng med gadekæret på den anden side af vejen en fin helhed. Gården har stor betydning for oplevelsen af landsbymiljøet. I landsbyens sydøstlige hjørne ligger der en anden velholdt gård. Syd for landsbyen lå der oprindeligt en række gårde, der i dag er helt forsvundet, men landsbyens hovedstruktur er bevaret.

Tjærebyvej vil af mange være kendt som den direkte adgangsvej til Køreteknisk Anlæg eller Sjællandsringen, som det hedder nu.

Gadekæret er en idyllisk plet, som godt kunne fortjene, at der blev etableret et par bænke og et bord. I kæret er der et andehus, og sommerdage kan man iagttage fiskehejren på plads klar til at nappe en fisk.

Cachen er en small og indeholder en First Finder Coin, som forpligter First Finder til at udlægge en ny cache, hvori den placeres. Såfremt First Finder vælger at efterlade Coinen, vil cacheejer sørge for at hente den igen. Dette vil ikke være til hinder for First Find logning.

Cachen indeholder fra start ud over FTF Coin

1 stk. TB
Blyant
Armbånd
Fingerring
Klemme
Tøjfisk
Haj

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

291 Logged Visits

Found it 282     Didn't find it 3     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.