Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Groene Hart Park

A cache by Team Barracuda Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/25/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

De cacheplaats is niet direct met de auto te bereiken, maar wel zodanig centraal gelegen dat de auto in de aanwezige woonwijken kan worden geparkeerd. Via de aanwezige wandel en fietspaden kan de cache worden bereikt.

De oudste vermelding van Nieuwerkerk aan den IJssel dateert uit 1282, wanneer graaf Floris V het leenrecht geeft aan Traveys van Moordrecht. In de dertiende eeuw was dit gebied tussen Gouda en Kralingen bewoond, en voorzien van een kerk.

Winterlandschap van het Groene Hart Park


De naam “Nieuwerkerk aan den IJssel” is ontleend aan de aanwezige kerk, het bestaande Ouderkerk en de rivier de IJssel. Nieuwerkerk aan den IJssel werd door de ’s Gravenweg verbonden met Kralingen. De uitdrukking “zo oud als de weg naar Kralingen” vind hier zijn oorsprong. Het Groene Hart Park is de groenstrook tussen de wijken: Kruiden, Mossen, Dalen en Velden, welke aan het einde van de zeventiger jaren zijn aangelegd. Door de rijke watervoorziening zijn meer dan 40 bruggen aangebracht, welke de wijken met elkaar verbinden.

Vanaf 1 januari 2010 maakt Nieuwerkerk aan den IJssel, net als Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle, deel uit van de gemeente Zuidplas.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

367 Logged Visits

Found it 314     Didn't find it 33     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 6     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 14 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.