Skip to content

This cache has been archived.

FerVil: Per canvis efectuats per el propietari dels terrenys a la part central de la serie

More
<

T.M. S.E.P. # 1

A cache by Fervil Team Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/09/2010
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


T.M.  S.E.P.  # 1

Territori Miralles*

Santa Eulàlia de Puig-Oriol

CATALÀ

·         Distintiu de “Miralles grup” que han colaborat amb la realització d´aquesta serie.

Benvinguts,a la que potser es, la primera part de "TERRITORI MIRALLES". Per què aquest nom?

Llegenda de Miralles

Un poderós Baró governava les fèrtils contrades des de el seu Castell de LLuçà. Arribaren els moros i el baró fugí de les seves terres. Una nit arribà un cavaller a la casa d´en Miralles, masover de Lluçà. Era el senyor baró que li va prometre totes les terres i ramats de tant com li allargues la vista si feia marxà als moros. En Miralles va arreplegar esquelles, picarols, cascavells,... i els penjà al coll del béns i els dirigí de nit amb teies enceses cap el castell. Els moros pensaren que eren els soldats del regne i varen marxà. quan Miralles reclamà al baró el que li va prometre, aquest li va treure els ulls dient:                   ¡¡¡Miraies tot el que vegis haies!!!,….¡¡¡ Miraies tot el que vegis haies!!!,....”

Historia de Santa Eulàlia de Puig-Oriol

El poble de Santa Eulàlia de Puig-Oriol és el principal nucli del municipi, que es desenvolupà durant el segle XVIII seguint el camí ramader, mentre que Llucà representa el nucli històric on hi ha l´antiga canònica agustiniana de Santa Maria de Lluçà amb un petit i bonic claustre i museu. També trobem el Castell de Lluçà, dalt d´un turó, on es trova la Capella circular de Sant Vicenç del Castell i restes de l´esmentat Castell.

- Aquesta serie és un recorregut que només es pot fer per ordre. El primer és un catxe directe.    Dintre trobareu les coordenades del següent i així fins al final, o no!!! Sorpreses?? potser.

- Distancia total 10 km aprox.

- Altitut màx – min: 835 - 710 mts.

- Precisió durant tot el recorregut +/- 5 mts.

IMPORTANT

- Porteu el material de geocaching pertinent: gps, llapis o boli, llibreta,calculadora?? … calçat còmode (per montanya), capelina per si plou, cantimplora, lot, navalla multius o tornavis pla??, ….

- Deixeu el cotxe a L'aparcament. Es un recorregut per fer a peu.

- El recorregut va per corriols, camp a través, camins, camps,... puja, baixa,...no podeu intuir cap a on anireu. No surt a compte anar i tornar al cotxe.

- Al camí trobareu filats que es tindran que obrir, tancar o passa per sota.

- Si arribeu a un camp i teniu que travessar, passeu per el marge. NO TREPITGEU ELS CONREUS els propietaris desconeixen la vostra activitat.

- Respecteu la natura i sobretot, gaudiu de les vistes del  recorregut i  dels indrets per on pasa. SALUT I CATXÉS!!!!

 

CASTELLANO

·         Distintivo de “Miralles grup” que han colaborado en la realización de esta serie.

 

Bienvenidos,a la que quizás sea, la primera parte de "TERRITORIO MIRALLES". Porque este nombre?

Leyenda de Miralles

 

Un poderoso Varón gobernaba las fértiles comarcas desde su Castillo de Lluçà. Llegaron los moros y el varón huyo de sus tierras. Una noche llegó un caballero a la casa de Miralles, masover de Lluçà. Era el señor varón que le prometió todas las tierras y rebaños que estuvieran a la vista. Miralles recogió cencerros, cascabeles,... y los colgó al cuello de corderos y los dirigió de noche con teas encendidas hacia el castillo. Los moros pensaron que eran los soldados del reino y se fueron. Cuando Miralles reclamó al varón lo que le prometió, este le sacó los ojos diciendo:

¡¡¡Miralles todo el que veas tendras!!!,...¡¡¡Miralles todo el que veas tendras!!!,....

 

Historia de Santa Eulalia de Puig-Oriol

 

El pueblo de Santa Eulàlia de Puig-Oriol es el principal núcleo del municipio, que se desarrolló durante el siglo XVIII siguiendo el camino ganadero, mientras que Llucà representa el núcleo histórico dónde está la antigua canónica agustiniana de Santa Maria de Lluçà con un pequeño y bonito claustro y museo. También encontramos el Castillo de Lluçà, arriba en el cerro, donde se encuentra la Capilla circular de Sant Viceç del Caseill y restos del mencionado Castillo.

Esta serio es un recorrido que sólo se puede hacer por orden. El primero es un caché directo. Dentro encontraréis las coordenadas del siguiente y así hasta el final o no!!! Sorpresas?? quizás.

- Distancia total 10 km aprox.

- Altitud máx. - min 835 - 710 mts.

- Precisión durante todo el recorrido +/- 5 mts.

IMPORTANTE

- llevar el material apropiado: gps, lapiz o boli, libreta, calculadora??... calzado  comodo (para montaña), impermeable (por si llueve), cantimplora, linterna, navaja multiuso o tornavis plano??,...

 - Dejar el coche en el aparcamiento. Es un recorrido para hacer a pie.

- El recorrido va por senderos, campo a través, caminos, campos,... sube, baja,...no podéis intuir hacia dónde iréis. No sale a cuenta ir y volver al coche.

 - En el camino encontraréis alambradas que se tendrán que abrir, cerrar o pasa por debajo.

- Si llegáis a un campo y tenéis que atravesar, pasar por el margen. NO PISÁIS LOS CULTIVOS los propietarios desconocen vuestra actividad.

- Respetad la naturaleza y sobre todo, disfrutad de las vistas del recorrido y los lugares por donde pasa . SALUD Y CACHÉS!!!!!

Additional Hints (Decrypt)

Png: crawng
Pnf: pbytnqb

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.