Skip to content

Un tomb per Calaf : el cami del Rentador Multi-cache

Hidden : 04/11/2010
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:  regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


[

[CAT] Un tomb per Calaf : el cami del Rentador

Us proposem un tomb pels voltants de Calaf : el cami del Rentador.Aquest catxé forma part de la sèrie de catxés : Un tomb per Calaf.

És tracta d' una volta circular d'uns 2,3 qms gairebé plans, on la meitat del recorregut és pista asfaltada i la resta caminet de terra. Durant el recorregut cal anar recollint una sèrie de pistes , entre elles dos microcatxés.

Si aneu amb cotxet de nens es pot fer amb bastant facilitat (nosaltres ho hem fet !).

Podeu deixar el vostre vehicle a les coordenades N41º43,900 E001º31,000 a la zona habilitada com a parking en motiu del mercat de Calaf que es cel.lebra els dissabtes i que us aconsellem visitar si teniu ocasió.

Us recordem breument la llegenda que ens explica que un emboirat dia de mercat feia tant fred que es varen congelar las paraules i tot va quedar en silenci fins al migdia on amb la sortida del solet es varen desglaçar totes de cop i varen originar un autèntic xirigall que ha portat a la famosa dita popular quan a un lloc hi ha molt de xivarri de dir: "això sembla el mercat de Calaf..."

Travesseu la carretera de Manresa i agafeu el cami asfaltat que mena cap a l'estació depuradora.Un cop travessat el pas a nivell , passareu per darrera del convent de Sant Francesc ,una joia , avui en procés de reconstrucció , que guarda en el seu interior un bonic claustre i que desde els inicis del 1700 ha estat un testimoni de la vida calafina i que amb aquesta restauració esperem poder tornar a gaudir.

Continuem pel cami i arribem a peu d'una torre de totxo que hi ha a mà dreta (veure foto). Avui ha perdut la seva funcionalitat original , però ens recorda quan antigament hi havia un molí de vent que accionava una bomba de pistons des d'on es bombejava l' aigüa cap als antics dipòsits del poble que es troben al castell, que també avui en dia està en procés de reconstrucció.


Veureu que la torre té una placa on hi figura un any. Preneu nota d'aquest nombre serà: HIJK

HIJK = any de la placa de la torre del rentador.

Al seu costat a les coordenades N41º43,645 E001º31,149 hi ha un micro que us guarda al seu interior la pista G


G=pista micro torre rentador.

Continueu pel cami un centenar de metres i a mà esquerra ,sota el cami teniu el rentador de Calaf, on us caldrà obtindre un parell de dades:

Baixeu les escales i compteu quans graons heu de baixar

F =nombre de graons a baixar.

També caldrà que compteu quants llocs per rentar hi ha actualment (pedres planes en forma de taula inclinades cap a l'aigüa) hi ha al rentador.

E=llocs per rentar.

Una pista per evitar confusions , ambdues xifres són nombres parells i sumen 14.

Si continueu pel cami arribeu a l'actual estació depuradora. A la seva entrada hi ha una placa de metacrilat. Compteu quantes lletres V hi ha al rètol.

D=nombre de lletres V del rètol depuradora.

També ens caldrà saber quants fanals com el de la fotografía hi ha a l'entrada.

C=nombre de fanals.

Si sou una mica tafaners aqui mateix teniu una curiositat , aneu uns 30m en direcció SE pel camp erm que hi ha al davant de l'entrada i podeu veure una curiosa construcció concava al terra en forma de cercle feta amb ceràmica. Es tracta de les restes d'una escultura efímera que es va realitzar en motiu d'una de les trobades d'escultors que es varen produir a Calaf durant els anys 1993 a 1996.

Reculeu uns metres i preneu el caminet que surt del costat de la granja i que mena cap una altra granja abandonada i al final a una fàbrica. Quan arribeu a l'asfalt davant la fàbrica , a la posició (N41º43,607 E001º31,054) us trobareu un poste (vegeu foto)amb unes lletres gravades. Quantes lletres hi ha?

B=nombre de lletres del poste.

Des d'aquí continuant pel caminet cap a Calaf , trobareu el sender que us portarà al bosquet on hi ha l'amagatall del micro 2 , a les coordenades N41º43,614 E001º31,127.

A=pista micro 2 Bosquet.

Atenció en aquest micro també hi trobareu la pista X que correspon al catxé final de la sèrie completa "Un tomb per Calaf".

Amb totes aquestes pistes i aplicant sols sumes i restes a la formula següent ja podeu obtindre les coordenades finals del tresor, que són:

N41ºKB.(A+C)(F-H)(G-H) E001º3D,JH(A-B)

 • A=Pista micro 2 (Bosquet).
 • B=Nombre de lletres poste.
 • C=Nombre de fanals.
 • D=Nombre de lletres V del rètol.
 • E=Nombre de llocs de rentar.
 • F=Nombre de graons a baixar.
 • G=Pista micro 1 (Torre)
 • HIJK=Any placa torre.

Bona sort i que us agradi l'excursió.

Si voleu més informació de Calaf , podeu consultar la web municipal

 

 

[CAST] Un tomb per Calaf : el cami del Rentador

Os proponemos una vuelta por los alrededores de Calaf : el cami del Rentador. Este caché forma parte de la série de caches :"Un tomb per Calaf".

Se trata de una vuelta circular de unos 2,3 kms practicamente llanos, con la mitad del recorrido sobre pista asfaltada y el resto camino de tierra. Durante el recorrido se deberá tomar nota de una série de pistas , entre ellas dos microcaches.Si vais con cochecitos de niños tambien es posible realizar el recorrido con bastante facilidad (¡ nosotros lo hemos hecho !).

Podeis dejar vuestro vehículo cerca de las coordenadas N41º43,900 E001º31,000 en la zona habilitada como parking para el mercat de Calaf que se celebra los sábados y que desde aqui os aconsejamos visitar si teneis ocasión. Os recordamos brevemente la leyenda que nos cuenta como un dia de mercado y con una rigurosa niebla hacia tanto frio que incluso las palabras se congelaron y todo el mercado quedo en silencio hasta mediodia cuando con la salida del sol las palabras se deshelaron todas de golpe originando un jaleo que ha llevado a decir de un lugar cuando hay mucho ruido la expresión popular "Això sembla el mercat de Calaf..." (esto parece el mercado de Calaf).

Atravesad la carretera de Manresa y tomad el camino asfaltado que lleva hasta la estación depuradora. Una vez atravesado el paso a nivel pasareis por la zona posterior del convento de Sant Francesc ,una joya arquitectónica, hoy en proceso de reconstrucción , que guarda en su interior un bonito claustro y que desde inicio del 1700 ha estado un testimonio de la vida calafina y que con esta restauración esperemos poder volver a disfrutar.

Continuad por el camino asfaltado y llegareis hasta una torre de ladrillo situada a mano derecha del camino (ver foto). Hoy ha perdido su funcionalidad original , pero nos recuerda cuando con un molino de viento se accionaba una bomba de pistones que bombeaba agua hasta unos antiguos depósitos municipales que se encuentran en el castillo , actualmente tambien en reconstrucción.

Mirad la placa situada en la torre y anotad el año que figura seran las pistas: HIJK

HIJK = año de la placa de la torre.

A su lado en las coordenadas N41º43,645 E001º31,149 se encuentra un micro que guarda en su interior la pista G

G=pista micro torre.

Continuad por el camino un centenar de metros y a mano izquierda os encontrareis unos lavaderos: "el Rentador de Calaf", donde podreis obtener un par de datos:

Bajad las escaleras y contad cuantos peldaños debeis bajar.

F =número de peldaños a bajar.

Tambien será preciso contar el número de sitios para lavar que hay actualmente (losas de piedra planas en forma de tabla inclinada hacia el agua).
E= número de lugares para lavar.

Una pista para evitar confusiones , las dos cifras son números pares y suman 14.

Si continuais por el camino llegareis hasta la actual estación depuradora. En la entrada se encuentra una placa de metacrilato. Contad cuantas letras V hay en dicha placa.

D=número de letras V del rótulo de la depuradora.

Tambien deberemos contar cuantas farolas como la de la fotografía se encuentran en la entrada.

C=número de farolas.

Si soís algo curiosos cerca de aquí se encuentra una curiosidad , a unos 30m en dirección SE por el camp yermo situado ante la entrada podeís ver una construcción concava en el suelo con forma circular realizada con cerámica. Se trata de los restos de una escultura efímera que se realizó con motivo de uno de los encuentros de escultores que se produjeron en Calaf durante los años 1993 a 1996.

Retroceded unos metros y tomad el camino que hay al lado de la granja que se dirige a otra abandonada y al final a una fábrica. Al llegar al asfalto delante de la fábrica , en la posición (N41º43,607 E001º31,054) vereis un poste (ver foto)con unas letras grabadas. ¿Cuanta letras hay?

B=número de letras del poste.

Desde aquí continuando por el camino que va hacia Calaf , encontrareis el inicio de un sendero que os llevará al bosque donde se encuentra el escondite del micro 2 , en las coordenadas N41º43,614 E001º31,127.

A=pista micro 2 Bosque.

Atención en este micro tambien encontrareis la pista X que os servirá para el caché final de la serie completa "Un tomb per Calaf".

Con todas estas pistas y aplicando solo sumas y restas a la fórmula siguiente ya podeis obtener las coordenadas finales del tesoro:

N41ºKB.(A+C)(F-H)(G-H) E001º3D,JH(A-B)

 • A=Pista micro 2 (Bosque).
 • B=Número de letras del poste.
 • C=Número de farolas.
 • D=Número de letras V del letrero.
 • E=Número de lugares para lavar.
 • F=Número de escalones a descender.
 • G=Pista micro 1 (Torre)
 • HIJK=Año placa torre.

Buena suerte y que os guste la excursión.

Si quereis mas información sobre Calaf , podeis consultar la web municipal

Additional Hints (Decrypt)

[CAT] Zvpeb 1 n yn cnerg n rfdhreen onvknag ryf cevzref rftynbaf. Zvpeb 2 ny sbeng q’han fbpn q’neoer (irher sbgb fcbvyre). Pngké svany zntaègvp qr qvzrafvbaf 25k14k8 pz Cebc qr yn tebtn qr y'rfdhreen (1z) v qneeren yb oynh. Ohfpn ry chag T. [CAST] Zvpeb 1 ra yn cnerq n znab vmdhvreqn onwnaqb ybf cevzrebf cryqnñbf. Zvpeb 2 ra ry nthwreb qr ha gebapb qr neoby (ire sbgb fcbvyre). Pnpué svany zntaégvpb qr qvzrafvbarf 25k14k8 pz Prepn qr yn nznevyyn qr yn vmdhvreqn (1z) l qrgenf qr yb nmhy.Ohfpn ry chagb T.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)