Skip to Content

<

Hot line Washington – Kreml via Laurinlahti

Hidden : 04/15/2010
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kuuman linjan mysteeri. Alkuperäisen Kremlin ja Washingtonin välisen kuumanlinjan ovat Laurinlahden veneilijät aikoja sitten rikkoneet. Linja on kuitenkin korjattu. Naatit osoittavat Laurinlahden venekerhon alueelle, jossa alkuperäinen kaapeli kulki. Siellä käyminen ei ole tämän mysteerin kannalta tarpeen. Useimpien venekerholaistenkaan mielestä tuskin on. Tehtäväsi on etsiä paikka, jossa uudistettu kaapeli menee mereen. Huom. meri ei ole joka päivä ihan samassa paikassa.

Hot line Washington – Kreml via Laurinlahti

Kylmän sodan aikana kulki Kremlistä Washingtoniin kuuma linja. Tämä ei ollut suuri salaisuus. Elokuvissa näkyy presidentin huoneessa punainen puhelin, johon tartuttiin silloin kun ydinsota uhkasi syttyä sekä puolin ja toisin uhattiin lähettää pommit matkaan, jos leffasankari ei saa hommaa puolessa tunnissa hoidettua. Se, että puhelinlinja kulki Laurinlahden kautta, ei ollut aikoinaan laajalti tiedossa ja harvapa siitä tietää nykyäänkään. Kuuman linjan kulkeminen näiden seutujen kautta johtui enemmän käytännön syistä kuin puhtaasta Kekkosen politiikasta, jolla silläkin lienee merkittävä osansa. Porkkalan suomettumisen jälkeenkin viestikaapeleita kulki Neuvostoviron puolelle yli oman tarpeen ja siitä huolimatta puhelut Helsingistä Tallinnaan kulkivat vähintään Leningradin, elleivät jopa Moskovan kautta.

Aikoja sitten satelliitit ja salaustekniikat ovat ajaneet puhelinjohtojen ohi ja kaapelit on Laurinlahdesta nostettu jo aikoja sitten. Nostaminen liittyi siihen että paikalle tehtiin venesatama ja kaapelin pätkät nousivat merestä ankkurien mukana, kunnes koko venesataman alue ruopattiin. Syksyllä 2009 ruotsalaiset säätivät keskenään lain, jolla antavat itse itselleen oikeudet tutkia joka ikisen sähköpostin tai puhelun joka heidän maansa tai ilmatilassa kautta kulkee. Hankkivatpa vielä tietokoneen joka pystyy salattujakin viestejä purkamaan. Ruotsalaiset voivat siis seurata liki reaaliajassa kaikkea salattuakin tietoliikennettä. Täysin reaaliaikaista ei purkaminen ole, mutta alle puolen miljoonan vuoden laskemisen jälkeen ruotsalaiset saavat selville suurimman osan siitä, mitä Obama ja Medvedev keskenään sopivat.

Itämeren kannattamaton kaasuputki liittyy ilmeisen oleellisesti Kremlin ja Washingtonin väliseen viestintään, mutta suomalaiset sössivät viestikaapelin ei kun siis kaasuputken aikatauluja. Ainoa vaihtoehto kuumanlinjan suojaamiseksi ruotsalaisilta oli huippusalainen projekti eli vanhan kaapeliyhteyden uudelleen käyttöönotto. Piuhat eivät ole hävinneet ja kaapeli kulkee lähestulkoon alkuperäistä reittiä pitkin. Ainoa puuttuva palanen on Espoonlahden pätkä, jonka hävittivät paikallisen pursiseuran ökyveneiden ankkurit. Alkuperäinen reitti on kulkenut nykyisen Laurinlahden venekerhon laiturien eteläpuolelta, jonne kysymysmerkin naatit osoittavat. Sinne ei ole ratkaisun kannalta syytä mennä. Kaapelin uudelleenkäyttöönottoprojekti on huippusalainen ja venesataman ulkopuolelta löytyi vanhan kaapelin pää ja punaiset puhelimet pirisevät jälleen.

Obama ei voinut luottaa tässä salaisessa asiassa edes omiin tiedustelupalveluihinsa, joiden sotkuja hän päivittäin joutuu puolustelemaan. Projektista on Suomessa vastannut Obaman luotettavin ystävä. Obaman asiamies on käynyt korjaamassa kaapelin. Obama karsii kovasti menoja Irakissa ja Afganistanissa, joten ei ihme että kuuman linjan vartiontikin on nyt ulkoistettu suomalaisille geokätköilijöille. Sain Obaman luotettavimmalta ystävältä lapun, jossa on maanalaisen kaapelin nousupisteen sekä valvottavan linjan koordinaatit.

Pahus vaan että Obaman luotettavin ystävä on hänen portugalinvesikoiransa Bo ja loistavasta älystään huolimatta Bo on täysin kädetön. Saamani paperin perusteella en kuumaa linjaa helposti löytänyt. Lapussa on hampaan reiät muutaman numeron kohdalla. Oikeastaan lappu oli melko täysin pureskeltu. Sen verran sain selville että noista etukäteen annetuista venekerhon pisteteen koordinaateista tulisi edetä 503 metriä suuntaan 155,759 astetta. En suosittele suoraviivaista etenemistä, koska rantaan piirretty rantaraitti ei ole tältä kohtaa toteutunut ja tuskin nopeasti toteuukaan, sen verran ökyrikkaat pitävät yksityisyydestään kiinni.

Noilla ohjeilla pitäisi löytää piste, josta Espoonlahteen laskeva kaapeli tulee maanpinnalle laskeakseen sitten jorpakkoon. Juuri tämä maanpäällinen osa kuumasta linjasta, jota on parisen sataa metriä, tarkkkaan ottaen 249 metriä on meidän kätköilijöiden vastuulla. Tein ensimmäisen tarkistuskäynnin ja ravistelin pari swedua roikkumasta linjalta, toinen saattoi kyllä olla ihan paikallinen ristiniemeläinen, normaalisti nämä puhuvat ruotsia, mutta kiihdyttyään kiroilevat selväksi suomeksi. Et joudu eikä sinun pidä mennä tämän tehtävän takia kenenkään tontille, joten jos et langoilta joudu pudottelemaan ketään, ei ole pelkoa kiroilusta. Siis jos et lähde vääriin paikkoihin seikkailemaan. Obaman luotettavin ystävähän on koira ja nimenomaan vesikoira.

Tehtäväsi on etsiä salaisen kuumanlinjan maanpäällinen osa, seurata sitä ja katsoa onko ruotsalaisia roikkumassa piuhoissa. Ihan vihoviimeisestä paikasta löydät lokikirjan, johon voit tarkastuskäyntisi kuitata.

Additional Hints (Decrypt)

Ynfg va yvar, ivub ivvzrvara cnyvxxn

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

190 Logged Visits

Found it 140     Didn't find it 23     Write note 10     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.